Π.Μπούμπουρας: Ο άνθρωπος που κρατάει την ελληνική φλόγα ζωντανή στην Οδησσό και στη Μαριούπολη

Π.Μπούμπουρας: Ο άνθρωπος που κρατάει την ελληνική φλόγα ζωντανή στην Οδησσό και στη Μαριούπολη

Στο παγωμένο Κίεβο της Ουκρανίας ιστοσελίδα συνάντησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων Ουκρανίας, Παντελή Μπούμπουρα. 

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κρατάει την ελληνική φλόγα ζωντανή στην Οδησσό και στη Μαριούπολη, όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Ο  Παντελής Μπούμπουρας με καταγωγή από τη Λήμνο δραστηριοποιείται με τεράστια επιτυχία στον τομέα των κατασκευών στην Ουκρανία, αλλά δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Στις αρχές της νέας χρονιάς, μάλιστα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και οι δυο άντρες αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Μπούμπουρας έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουκρανία, ανέπτυξε τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η Ουκρανική οικονομία και τους τομείς στους οποίους υπάρχει ευκαιρία δραστηριοποίησης για τους Έλληνες επενδυτές. 

Το φιλανθρωπικό του έργο για τους Έλληνες της περιοχής αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία τον έχουν ως στήριγμα σε κάθε τους δυσκολία.

Μιλώντας σε ιστοσελίδα αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα μας και έδειξε την έντονη ανησυχία του για τη νεολαία που φαίνεται να χάνει την ελπίδα της. 

Παντελής Μπούμπουρας

«Στην Ελλάδα τώρα είμαστε πολύ χειρότερα απ ότι στην Ουκρανία. Εδώ αν ψάξεις βρίσκεις δουλειά με λίγα χρήματα ενώ στη χώρα μας, δεν βρίσκεις. Αν δεν γίνει κάτι να εμπιστευτεί η νεολαία την Ελλάδα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει οι κυβερνήσεις να σκύψουν στους νέους και να τους βοηθήσουν για ένα καλύτερο αύριο. Ήδη πολλά ελληνικά μυαλά φεύγουν από τη χώρα. Αν πεθάνει η ελπίδα στο νέο παιδί, τελειώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Το νησί του η Λήμνος είναι συνεχώς στην καρδιά του και στο μυαλό του. Όπως μας είπε θέλει, παρά τις αντίξοες συνθήκες να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και στην Ελλάδα για να βοηθήσει όσο μπορεί την πατρίδα του. 

«Εγώ θέλω να επενδύσω στην Ελλάδα, γιατί είμαι πατριώτης και πονάω τη χώρα μου. Θέλω να επενδύσω στη Λήμνο και στην Αθήνα και τα παιδιά μου λένε ότι είμαι τρελός. Με τους όρους που δίνουν τώρα στην Ελλάδα είναι τρελό, είναι αντιεπαγγελματικό να θες να κάνεις επιχειρήσεις, αλλά εγώ σκέφτομαι συναισθηματικά και θα το κάνω.Τον Έλληνα άμα τον βάλεις σε ένα καλό σύστημα, είναι ασύλληπτα δυνατότερος από τους Ευρωπαίους ακόμα και από τους Γερμανούς. Εγώ ξεκίνησα από ένα μικρό χωριό της Λήμνου να πάω στην Αθήνα με ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο και στα 41 μου ήρθα στην Ουκρανία και τα κατάφερα. Οι νέοι πρέπει να μην το βάλουν κάτω. Να έχουν υπομονή μέχρι να  γίνει κάτι σωστό». 

Ο κ. Μπούμπουρας φιλοδοξεί να αγοράσει εκτάσεις γης στην Ουκρανία προκείμενου να βοηθήσει οικογένειες, από τον τόπο καταγωγής του, τη Λήμνο, που έχουν μεγάλη ανάγκη για δουλειά.  

«Οι Ουκρανοί είναι βαθιά φιλέλληνες. Μας αγαπάνε και συμπονούν αυτά που τραβάει τώρα ο βασανισμένος λαός μας. Η Ελληνο-ουκρανική φιλία κρατάει χρόνια, αλλά εμείς δεν το εκμεταλλευόμαστε αυτό. Εδώ υπάρχει τεράστια γη. Αγρότες από την Ελλάδα μπορούν να έρθουν εδώ και να την εκμεταλλευτούν. Η Ουκρανία έχει γη για να ζήσει όλη η Ευρώπη. Εγώ θα αγοράσω γη εδώ για να φέρω κόσμο από το νησί μου να δουλέψει. Θέλω να φτιάξω εδώ το πρώτο ελληνικό σογιούζ».

Για την πολιτική στην Ελλάδα και την τωρινή κυβέρνηση δεν ήθελε να πει πολλά, στο μόνο που αρκέστηκε είναι στην παρακάτω φράση. 

«Όταν λες στον λαό ότι θα κάνεις πράγματα για να τον βοηθήσεις, από τα δέκα που θα υποσχεθείς θα πρέπει να κάνεις τα μισά τουλάχιστον, αλλιώς είσαι λαοπλάνος». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παντελής Μπούμπουρας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.