Forbes: 4 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους στον κόσμο για το 2017 (φωτό)

Forbes: 4 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους στον κόσμο για το 2017 (φωτό)

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την λίστα «30 under 30» για το 2017. Η λίστα έχει 20 κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν 30 νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι διακρίνονται στο συγκεκριμένο τομέα. Οι 20 κατηγορίες είναι: Τέχνη-Στυλ, Καταναλωτική τεχνολογία, Κατασκευαστική βιομηχανία, Οικονομία, Μουσική, Αθλήματα, Παιδεία, Media, Hollywood, Παιχνίδια, Venture capital, Retail, Επιχειρηματική τεχνολογία, Φαγητο-Ποτό, Κοινωνικά Δίκτυα, Marketing- διαφήμιση, Υγεία, Ενέργεια, Επιστήμη, Νομική. 4 Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα σε 2 διαφορετικές κατηγορίες.

Δείτε ποιοι είναι οι 4 ελληνικής καταγωγής νέοι που ξεχώρισαν:

1. Χριστίνα Καραπατάκη – Τομέας Ενέργειας

Η Χριστίνα Καραπατάκη κάνει επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων για λογαριασμό της Schlumberger, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κοιτασμάτων πετρελαίου στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει 9 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση 10 εταιρειών. Η τρέχουσα εστίαση της είναι στην εύρεση νέων τεχνολογίες, σε πολλούς τομείς και κλάδους, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν για να εξυπηρετήσουν τις εφαρμογές κοιτασμάτων πετρελαίου.

2.Αρθρούρος Σουριτζίδης – Τομέας Ενέργειας

Το 2010, ο Αρθούρος Σουριτζίδης εντάχθηκε σε μια μικρή εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών. Βοήθησε στην αύξηση των εσόδων στα 100 εκατομμύρια δολάρια και κέρδισε το 50% της επιχείρησης, την οποία μαζί με τους συνεργάτες του μετονόμασαν σε Momentum Solar. Ο πατέρας του Πέτρος κατάγεται από την Ελευσίνα.

3.Γιάννης Μελάς – Κυριαζής – Τομέας Venture Capital

Ο Γιάννης Μελάς-Κυριαζής εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Stanford το 2012 για να γίνει ένας από τους πρώτους εργαζόμενους στην εταιρεία StartX, όπου συνίδρυσε και διηύθυνε το Stanford-StartX Fund. Μετά, εισήλθε και στην Spark Capital τον Μάιο του 2014.

4.Στιβ Ανάστος – Τομέας Venture Capital

Ο Στιβ Ανάστος εισήλθε στην εταιρεία Bain Capital Ventures το 2014 και εργάστηκε στον κλάδο από τη στιγμή που αποφοίτησε το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ellines.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.