ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα αλβανική πρόκληση στη Χειμάρρα: Απένειμαν «τίτλους τιμής» σε μουσουλμάνους της περιοχής

Νέα αλβανική πρόκληση στη Χειμάρρα: Απένειμαν «τίτλους τιμής» σε μουσουλμάνους της περιοχής

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις στο καθεστώς Ράμα να μην στενοχωρεί τους Έλληνες της Χειμάρρας, η ληστοσυμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση στα Τίρανα προχώρησε σε νέα πρόκληση στην κυρίως ελληνική επαρχία της Αλβανίας στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο απερχόμενος Αλβανός Πρόεδρος, Μπουγιάρ Νισάνι, απένειμε «τίτλους τιμής» σε μουσουλμάνους της περιοχής της Χειμάρρας, θανόντες και ζώντες, για να τονίσει τον «αλβανικό» χαρακτήρα της ελληνικής περιοχής.

Οι «τίτλοι τιμής» απονεμήθηκαν σε μια κακιάς αισθητικής φιέστα σε Αλβανούς λαϊκούς τραγουδιστές και ποιητές, οι οποίοι χρίστηκαν «Ιππότης του Τάγματος του Σκεντέρμπεη» κ.α. τέτοια γραφικά.

Ο Νισάνι τόνισε ότι οι απονομές αυτών των τιμητικών τίτλων σε θανόντες και ζώντες Αλβανούς της Επαρχίας Χειμάρρας γίνονται «για την εξαιρετική συμβολή τους στην ιστορία των πολέμων του έθνους μας για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, για την ένδοξη παράδοση μας που διατηρήθηκε δια μέσου των αιώνων με πίστη και αφοσίωση».

Έντονη αντίδραση της Ομόνοιας

Η οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» αντέδρασε έντονα στη νέα πρόκληση του καθεστώτος με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ώρα που η Χειμάρρα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της αδιάλειπτης προσπάθειας εθνοκάθαρσης που συντελείται από την τοπική και την κεντρική εξουσία μέσω της αρπαγής των περιουσιών, μία περίεργη εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα στην πόλη της Χειμάρρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Γκόρου σε μια κακοστημένη φιέστα όπου απέμεινε τον τίτλο «Καμάρι του έθνους» στην «Περιοχή της Χιμάρας».

Η εκδήλωση είχε μικρή συμμετοχή κυρίως από δημοτικούς υπαλλήλους και τοπικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κατά περίεργο τρόπο σε εκδήλωση που υποτίθεται πως αφορά το σύνολο της Χειμάρρας δεν κλήθηκαν επίσημοι φορείς και άλλα κόμματα.

Με την νέα διοικητική διαίρεση, ο δήμος Χειμάρρας, περιλαμβάνει πλέον δύο κοινότητες την ελληνική και την αλβανική.

Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε η αλβανική κοινότητα του νέου δήμου, ενώ η ελληνική αγνοήθηκε πλήρως, γεγονός απαράδεκτο για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Η στάση αυτή του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας λίγο πριν λήξει και επίσημα η θητεία του ίσως σχετίζεται με την φιλία που τον δένει με τον Γ. Γκόρο από τα χρόνια που φοιτούσαν στην ίδια στρατιωτική σχολή.

Η Χειμάρρα αποτελεί μια κοινότητα με ιστορία, αρετές και στοιχεία που πολλά έθνη θα ήθελαν να τιμήσουν αλλά εμείς ανήκουμε στο ελληνικό.

ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας

Εκ του γραφείου Τύπου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tribune.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.