Michael Psaros: Ο ομογενής που με το … «φιλότιμο» έχει κάνει την Wall Street να «παραμιλά» (βίντεο)

Michael Psaros: Ο ομογενής που με το … «φιλότιμο» έχει κάνει την Wall Street να «παραμιλά» (βίντεο)

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The National Herald» ο Μιχαήλ Ψαρός έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των πλουσιότερων Ελληνοαμερικανών που δημοσιεύεται κάθε χρόνο.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της KPS Capital Partners τιμήθηκε πρόσφατα από τον Σύνδεσμο «Συμμαχία Γουόλ Στριτ» (Wall Street Alliance) του πανεπιστημίου Georgetown της Ουάσιγκτον.

Με αφορμή την τιμή αυτή, ο ομογενής επιχειρηματίας μίλησε για το… φιλότιμο αλλά και τις αξίες στη ζωή του. «Μ’ αρέσει να σκέφτομαι τους εαυτού μας, πως κάνουμε δουλειές με φιλότιμο. Το φιλότιμο είναι η πιο ισχυρή από όλες τις ελληνικές λέξεις. Προέρχεται από το συνδυασμό της τιμής, του να προσπαθείς πάντα να κάνεις το σωστό», δηλώνει σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του GeorgetownToday στο YouTube.

Ο ίδιος αναφέρεται και στο πώς η εξαγορά της τοπικής επιχείρησης χάλυβα από τους ίδιους τους εργαζόμενους έσωσε την πόλη του, ενώ μιλά για τον Eugene Keilin, που αποτέλεσε το πρότυπό. «Θέλω να γίνω αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά στον πατέρα του.

«Το Georgetown μου έδωσε την εμπιστοσύνη να προσεγγίσω την υπόλοιπη ζωή μου, βασισμένη στις ίδιες αξίες και το αξιακό σύστημα που έμαθα από την οικογένειά μου και την εκκλησία. Το Georgetown άλλαξε όλη μου τη ζωή», δηλώνει ο Ψαρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν ήρθα στη Νέα Υόρκη για να γίνω investment banker, ήρθα για να γίνω ο Τζιν και είμαστε συνέταιροι τώρα για πολλά πολλά χρόνια. Αρχίσαμε με τίποτε, κυριολεκτικά με τίποτε παρά μόνο ένα όνειρο και μία ιδέα…Με τα χρόνια χτίσαμε μία ηγετική εταιρία private equity που επικεντρώνεται στις αλλαγές (σ.σ. διασώσεις επιχειρήσεων, μετάβασή τους κτλ). Βλέπουμε αξίες που άλλοι δεν βλέπουν, αγοράζουμε σωστά και κάνουμε τον τρόπο λειτουργίας καλύτερο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.