Μάχη για την επιστροφή μισθών και συντάξεων σε ΕΔ και ΣΑ από το νομικό γραφείο του Π.Μπαλτάκου

Μάχη για την επιστροφή μισθών και συντάξεων σε ΕΔ και ΣΑ από το νομικό γραφείο του Π.Μπαλτάκου

Αρωγός πάντα στα αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης και επιφανής νομικός Π.Μπαλτάκος (www.baltakos.gr), σημειώνει σε άρθρο του στο pronews.gr, ότι παρά τις εξοντωτικές μειώσεις που έχουν επιβληθεί στους μισθούς και στις συντάξεις των στελεχών, αυτές μπορούν πλέον να διεκδικηθούν και τα χαμένα χρήματα να επιστρέψουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, βάσει μιας σειράς αποφάσεων, άγνωστων στο ευρύ κοινό, αλλά γνωστών στο νομικό γραφείο του Π.Μπαλτάκου (διαβάστε σχετικά εδώ), οι οποίες έχουν εκδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα δικαστήρια της χώρας.

Ιδού ολόκληρο το άρθρο:

“Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δυσμενώς το σύνολο των κοινωνικών ομάδων, με την οικογένεια των Σωμάτων Ασφαλείας να έχει πληγεί αναντίστοιχα της εισοδηματικής της ικανότητας μέσω των βαρύτατων μέτρων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής από το 2011 έως σήμερα. Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποστεί εξοντωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τους απόστρατους να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, βλέποντας την σύνταξη τους να υφίσταται δραματική συρρίκνωση ύστερα από χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Στην εν λόγω κυβερνητική πολιτική εμφανίστηκαν αντίθετοι εξαρχής οι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι με τις υπ. αριθμ. 2194/2014 και 2195/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.Τ.Ε. έκριναν αντισυνταγματικές τις διατάξεις των Ν.4093/2012 και 4307/2014.

Ακολούθησαν, στο ίδιο πνεύμα, οι υπ. αριθμ. 2287/2015 και 2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.Τ.Ε., ενώ προσφάτως μία άλλη σειρά αποφάσεων (υπ. αριθμ. 1125/2016, 1126/2016, 1127/2016 και 1128/2016) υπογραμμίζουν τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα των ως άνω ρυθμίσεων.

Με αυτές τις νομολογιακές εξελίξεις, άνοιξε ο δρόμος για την δικαστική διεκδίκηση των οικονομικών αξιώσεων των συνταξιούχων αστυνομικών κατά του Δημοσίου με την κατάθεση ομαδικών αγωγών, οι οποίες προσδοκάται ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο πυλώνας και ο άξονας περιστροφής της κοινωνίας μας. Διακινδυνεύουν, προφυλάσσουν, παραδειγματίζουν. Οι αμοιβές τους, άρα και οι συντάξεις τους, πρέπει να είναι αντίστοιχες της προσφοράς τους και της σημασίας τους για την διατήρηση ενός συνεκτικού κοινωνικού ιστού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναγκαία είναι, κατά συνέπεια, η διεκδίκηση των επιπρόσθετων ποσών που προκύπτουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. που προαναφέρθηκαν, επειδή η αντίστοιχη με το λειτούργημα τους, αμοιβή των αστυνομικών οργάνων και συνακόλουθα η σύνταξη τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση του κύρους και της αξιοπρέπειας τους” .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.