Μειώσεις έως 60% στις συντάξεις των στρατιωτικών

Μειώσεις έως 60% στις συντάξεις των στρατιωτικών

Μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών που αγγίζουν και το 60% συνειδητοποιούν οι στρατιωτικοί. Αυτό υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Γιώργος Θεοδώρου.

Όπως είπε «ο νέος νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο στην Βουλή , ο περίφημος νόμος του κυρίου Κατρούγκαλου, έχει μεγάλες μειώσεις και για τους στρατιωτικούς,μειώσεις περίπου 30% σε ήδη μειωμένες συντάξεις» Ως παράδειγμα ανέφερε πως «ένας συνάδελφος με 35 χρόνια ασφάλιση στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανώτερος αξιωματικός θα βρεθεί με σύνταξη 850 ευρώ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΣΠΕΗΠ η Ένωση το τελευταίο διάστημα γίνετα αποδέκτης δυσμενών σχολίων απο πολλούς εν ενεργεία στρατιωτικούς οι οποίοι με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση συνειδητοποιούν τις επικείμενες νέες μειώσεις στις συντάξεις τους που επέφερε ο πρόσφατος Νόμος 4387/16 για τις συνέπεις του οποίου δεν έχουν ενημερωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Η Ένωσή Στρατιωτικών Ηπείρου είχε έγκαιρα δηλώσει την αντίθεσή της και προειδοποιήσει τους συναδέλφους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση σε πολλές κατηγορίες στρατιωτικών οι μειώσεις υπερβαίνουν το 30%.Ενδεικτικά Τχης απο ΑΣΣΥ με 35 χρόνια ασφάλισης απο καθαρή σύνταξη απο ΓΛΚ των 1130 ευρώ θα βρεθεί με σύνταξη 850 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπολογίσετε τις μειώσεις και την σύνταξη που θα λάβετε και δείτε τον νέο υπολογισμό αφού βάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.