Έχαναν μέχρι και 400 ευρώ το στρατιωτικό προσωπικό εξαιτίας λάθος οδηγιών

Έχαναν μέχρι και 400 ευρώ το στρατιωτικό προσωπικό εξαιτίας λάθος οδηγιών

Εξαιτίας λανθασμένων οδηγιών για τα μισθολογικά κλιμάκια, χιλιάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν απώλειες στις απολαβές τους, μέχρι και 400 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου λανθασμένες οδηγίες για την κατάταξη χιλιάδων αξιωματικών και υπαξωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα μισθολογικά κλιμάκια του νέου ειδικού μισθολογίου του νόμου 4472/2017 έστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον Ιούλιο του 2017 προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μισθοδοσίας με διευκρινιστική εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης.

Με τα λάθη προκύπτουν απώλειες από 50 ευρώ έως και 400 ευρώ το μήνα επί των ακαθάριστων αποδοχών για πολλούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς επειδή τοποθετούνταν σε μισθολογικά κλιμάκια με βασικούς χαμηλότερους μισθούς από αυτούς που δικαιούνταν σύμφωνα με το ν. 4472/2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με νεότερη εγκύκλιο στις αρχές Ιανουαρίου 2018 οι λανθασμένες οδηγίες διορθώθηκαν ωστόσο παραμένει άγνωστο αν τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόλαβαν να αναπροσαρμόσουν τις αποδοχές του μηνός Ιανουαρίου 2018 στα δεδομένα του νέου μισθολογίου του ν. 4472/2017, η οποία έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 αναδρομικά από την 1η/1/2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.