ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πεντάγωνο: «Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει και δοκιμή SLBM»

Πεντάγωνο: «Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει και δοκιμή SLBM»

«Ασυνήθιστα επίπεδα δραστηριότητας» του υποβρυχιακού στόλου της Βόρειας Κορέας η οποία συμπίπτει με τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM: intercontinental ballistic missile) παρατήρησαν Αμερικανοί αναλυτές και φοβούνται ότι πρόκειται για δοκιμή SLBM

Μιλώντας με το διεθνές δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ανέφερε ότι εντοπίστηκαν δοκιμές του συστήματος εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχια (SLBM: submarine launched ballistic missiles) που γίνεται για τέταρτη φορά εντός του έτους, οι τρεις εντός Ιουλίου (!) με επίκεντρο τα ναυπηγεία Sinpo, στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Θα μπορούσαν οι Βορειοκορεάτες να ετοιμάζουν μια νέα δοκιμή SLBM. Υπενθυμίζεται, ότι παρά την σαφή τεχνολογική υστέρηση, ο υποβρυχιακός στόλος της Πιονγκ Γιανγκ αποτελείται από 70 περίπου υποβρύχια διαφόρων δυνατοτήτων. Το περασμένο καλοκαίρι, οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν είτε πύραυλο KN-11 ή Pukguksong-1, στην πρώτη επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου από υποβρύχιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ έλαβαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση, παρακολούθηση και έλεγχο της κατάστασης, ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης που διαπιστώθηκε και όλοι φαίνεται πως βρίσκονται σε ετοιμότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.