Δοκιμή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου για την διάτρηση της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ

Δοκιμή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου για την διάτρηση της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία πραγματοποίησε μια νέα εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού πυραύλου RS-12MTopol στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την ανάπτυξη νέων πυραύλων που θα μπορούν να διατρήσουν την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.

Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο προσθέτοντας ότι η εκτόξευση έγινε από το κέντρο δοκιμών Kapustin Yar στο νότιο Αστραχάν ενώ η κεφαλή του πυραύλου έπληξε τον εικονικό στόχο με επιτυχία σε πεδίο βολής στο Καζακστάν.

Όπως ανακοινώθηκε η εκτόξευση έγινε για τον έλεγχο ετοιμότητας του ρωσικού πυρηνικού πυραυλικού οπλοστασίου, ενώ τα δεδομένα που εξήχθησαν από την δοκιμή θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη «νέων μέσων» για την διάτρηση των αντιβαλλιστικών συστημάτων άλλων χωρών.

Την περασμένη εβδομάδα οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας είχαν προχωρήσει σε ακόμη μια εκτόξευση ICBM ενός RS-24, την τελευταία εβδομάδα των μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων Zapad 2017. Ο συγκεκριμένος πύραυλος είναι ικανός να κτυπά στόχους σε απόσταση έως και 12000 χλμ.

Η σειρά πυραύλων Yars είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση των πυραύλων Topol M η οποία διαθέτει στερεό προωθητικό καυσίμου αντί τν υγρών καυσίμων των Topol.

Μάλιστα όπως ανέφερε το TASS τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου του RS-28 Sarmat ενός υπερβαρέως πυραύλου με θερμοπυρηνικές κεφαλές τον οποίο το ΝΑΤΟ ονομάζει SS-X-30 Satan 2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.