ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκικά άρματα ΤΘ και ΜΧ συνεργάζονται για την κατάληψη οχυρωμένων θέσεων των Κούρδων (βίντεο)

Τουρκικά άρματα ΤΘ και ΜΧ συνεργάζονται για την κατάληψη οχυρωμένων θέσεων των Κούρδων (βίντεο)

Στα βίντεο που κατέγραψαν drones, παρουσιάζεται η συνεργασία στην χρήση τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και πυροτεχνικών συσκευών μηχανικού εναντίον κουρδικών οχυρωματικών έργων στη συριακή περιοχή της Αφρίν

Το δεύτερο βίντεο, δυστυχώς χωρίς ήχο, παρουσιάζει ένα άρμα μάχης «Leopard 2A4» να βάλλει εναντίον οχυρωματικών θέσεων που ειναι εγκατεστημένες στην κορυφή ενός λόφου, λογικά, αν κρίνω από το αποτέλεσμα της έκρηξης τα βλήματα που χρησιμοποιεί ειναι εκρηκτικά.

Στο πρωτο βίντεο, μια ρυμουλκούμενη συσκευή Μηχανικού διάσπασης ναρκοπεδίου «TAMKAR» [η αντίστοιχή Γιγαντιαία Έχιδνα (Γ.Ε.) του Ελληνικού Στρατού], η οποία σύρεται, πιθανόν, από ένα ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού «ACV-15», εξαπολύει ένα εκτοξευόμενο άγκιστρο εκρηκτικών και δημιουργεί μια ασφαλή λωρίδα γης για τα ερχόμενα οχήματα. Η υποψία ή πληροφορία ότι μπορεί να υπήρχε ναρκοπέδιο περιμετρικά της οχυρωματικής θέσης οδήγησε τους τούρκους στη χρήση των πυροτεχνικών μέσων εξουδετέρωσης ναρκοπεδίου.

Στο δεύτερο βίντεο ένα «Leopard 2A4», βαμμένο σε χρώματα ερήμου, υποστηριζόμενο, πιθανόν, από δυο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού «ACV-15«, βάλλει σχεδόν ακίνητο από σχετικά πολύ μικρή απόσταση, περίπου 200-400 μέτρα, εναντίον οχυρωματικών θέσεων που από πίσω τους βρίσκονται μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού («YPG«). Οι οχυρωτικές θέσεις μοιάζουν με κάποιου είδους κάστρο από τα παλιά χρόνια.

Καθώς το ένα «ACV-15», το οποίο νωρίτερα ρυμουλκούσε τη συσκευή «TAKMAR», ενεργεί μαζί με το «Leopard 2A4», το οποίο άρμα, παρότι σταματημένο βάλλει σε ακίνητο στόχο, σε κάποιες περιπτώσεις αστοχεί, ενώ το το άλλο «ACV-15» αποβιβάζει στρατιώτες.

Σε μερικά σημεία του βίντεο, φαίνονται κάποιοι Κούρδοι που πηγαινοέρχονται πίσω από τις οχυρώσεις. Χαρακτηριστική ειναι η έλλειψη αντιαρματικών όπλων από την πλευρά των Κούρδων. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι οι Κούρδοι δεν πολεμάνε ως τακτικός στρατός και αυτό φθείρει σε μεγάλο βαθμό τους τούρκους, οι οποίοι κατά την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» δαπανούν προσωπικό, μέσα και υλικά χωρίς όμως να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Στο βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι οι τούρκοι χρησιμοποιούν συνδυαστικά το προσωπικό και τα μέσα τεθωρακισμένων, πεζικού και μηχανικού όπως θα έκαναν οι υπόλοιποι NATOϊκοί στρατοί εναντίον ενός εχθρικού τακτικού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην προκειμένη περίπτωση οι τούρκοι δεν αντιμετωπίζουν τακτικό στρατό αλλά άτακτους, ατακτους που χρησιμοποιούν καλά δουλεμένες τακτικές ανταρτοπόλεμου και αυτό ειναι το μοναδικό συστατικό που αποτελεί τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή ισχύος των αμυνόμενων κουρδικών δυνάμεων έναντι ενός «δυσκίνητου» τακτικού στρατού που εφαρμόζει επιθετικές τακτικές, οι οποίες καθιερώθηκαν τη δεκαετία του 1980 και φαίνεται πως δεν έχει διδαχθεί από τα μαθήματα στην αλ Μπαμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.