ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα ισραηλινά F-35 ενισχύονται με την προσθήκη νέου υπερηχητικού πυραύλου Rampage (φωτό, βίντεο)

Τα ισραηλινά F-35 ενισχύονται με την προσθήκη νέου υπερηχητικού πυραύλου Rampage (φωτό, βίντεο)

Τα Ισραηλινά μαχητικά F-35 σύντομα θα ενισχυθούν με ένα καινούριο ισχυρότατο, μεγάλης ακρίβειας και υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα στο οπλοστάσιο τους.

Δύο από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βιομηχανίες του Ισραήλ (οι Ισραηλινές Στρατιωτικές Βιομηχανίες και η Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία) ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες το νέο υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους, Rampage, που έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από απόσταση 150 χλμ από τον στόχο τους, καθιστώντας τον πύραυλο αδύνατο να ανιχνευθεί από τις δυνάμεις του εχθρού. Ο νέος πύραυλος είναι ειδικά σχεδιασμένος για να διαπερνά και να καταστρέφει οχυρωμένες θέσεις, αλλά και να αποφεύγει τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Ο πύραυλος “Rampage” έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από μαχητικό αεροσκάφος από 150 χλμ. μακριά από τον στόχο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εντοπιστεί από τα συστήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης του εχθρού. Δεδομένης της ταχύτητας του, αλλά και της ικανότητας του να αλλάζει πορεία κατά την πτήση, “μπερδεύοντας” με αυτόν τον τρόπο τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας, ο πύραυλος Rampage καθίσταται το ιδανικό όπλο για την καταστροφή σημαντικών και καλά οχυρωμένων στόχων όπως εχθρικά αρχηγεία, κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών.

Οι δύο μεγάλες στρατιωτικές βιομηχανίες του Ισραήλ πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους κοινά πειράματα και δοκιμές που έδειξαν ότι ο πύραυλος “Rampage” είναι έτοιμος για χρήση.

Η διαδικασία παραγωγής και η πώληση του πυραύλου μήκους 4,7 μέτρων – που ζυγίζει μισό τόνο και φέρει μια σχετικά μικρή κεφαλή που ζυγίζει περίπου 150 κιλά – θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του πυραύλου είναι η ικανότητά του να ελέγχει το εύρος των θραυσμάτων του, η οποία κάνει τον νέο πύραυλο ιδανικό για χειρουργικά χτυπήματα, με ακρίβεια και με ελάχιστες παράπλευρες ζημιές.

Η μέθοδος stand-off – η χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας – έχει χρησιμοποιηθεί από την Ισραηλινή Αεροπορία εδώ και πολλά χρόνια.

Οι δύο εταιρίες παραγωγής ισχυρίζονται πως η δυνατότητα εκτόξευσης του πυραύλου από απόσταση 150χλμ, αλλά και μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα του κάνουν την διαφορά από άλλα πυραυλικά συστήματα.

Ο Διευθυντής της ΙΑΙ, Μποάζ Λεβί, δήλωσε ότι το κόστος του πυραύλου είναι περίπου το ένα τρίτο του κόστους αντίστοιχων άλλων πυραύλων που κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά οπλικών συστημάτων.

Ο πύραυλος μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-15, F-16 και F-35 και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον, μεταξύ άλλων, των συστημάτων αεράμυνας, των κέντρων διοίκησης του εχθρού, των αποθηκών εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Αυτό καθιστά τον πύραυλο Rampage, ως ένα πολύ δελεαστικό οπλικό σύστημα για μεγάλο αριθμό κρατών, καθώς πέρα από το Ισραήλ μεγάλος αριθμός κρατών εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο απόκτησης του νέο πυραύλου.

Η κεφαλή του πυραύλου θα καθοδηγείται από ένα σύστημα GPS, το οποίο θα του επιτρέψει να χτυπά εχθρικούς στόχους κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και τη νύχτα και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οι κατασκευαστές του πυραύλου πρόσθεσαν ένα πρόσθετο σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε αλγόριθμο ως δικλίδα ασφαλείας που θα θα προστατεύσει τον πύραυλο.

Ο πύραυλος θα φέρει δύο είδη κεφαλών, με το πρώτο να έχει σχεδιαστεί για να διαπερνά θωρακισμένους στόχους, όπως καταφύγια και άλλες οχυρωμένες κατασκευές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.