Τον πρώτο υπερηχητικό πύραυλο που μπορεί να υπερνικήσει τα S-300/400 αποκάλυψε το Ισραήλ!

Τον πρώτο υπερηχητικό πύραυλο που μπορεί να υπερνικήσει τα S-300/400 αποκάλυψε το Ισραήλ!

Το πρώτο της υπερηχητικό βλήμα κατά στόχων εδάφους αποκάλυψε στις 11 Ιουνίου η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία.

Πιο ειδικά η ΙΜΙ Systems (Israeli Military Industries Systems) και η ΙΑΙ (Israel Aerospace Industries) αποκάλυψαν τoν πύραυλο Rampage ο οποίος μπορεί να κτυπήσει στόχους σε απόσταση 150 χλμ. πετώτνας με υπερηχητική ταχύτητα, κάτι που κάνει την αναχαίτισή του δύσκολη.

Ο πύραυλος μπορεί να μεταφερθεί και από τα τρία βασικά μαχητικά της ισραηλινής Αεροπορίας τα F-35, F-15I και F-16.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η κατασκευή του πυραύλου έγινε για την διείσδυση σε περιβάλλοντα με έντονη εχθρική αντιαεροπορική κάλυψη σε Συρία και Ιράν και πιο ειδικά κατά συστημάτων όπως τα S-300 τα οποία διαθέτει η Τεχεράνη, αλλά και S-400 (υπονοώντας τα ρωσικά συστήματα στη Συρία) ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μεγάλη ακρίβεια προσβολής για στρατηγικούς στόχους.

Ο πύραυλος αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή το 2019, ενώ να σημειωθεί πως θα είναι και διαθέσιμος για εξαγωγές σε “φιλικά” κράτη όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.