ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σομαλοί εξτρεμιστές δηλώνουν έτοιμοι για συμμετοχή στον πόλεμο στην Υεμένη

Σομαλοί εξτρεμιστές δηλώνουν έτοιμοι για συμμετοχή στον πόλεμο στην Υεμένη

Ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης Shebab της Σομαλίας δήλωσε πως θα σταλούν μαχητές στην Υεμένη για να βοηθήσουν τους «αδελφούς» τους που διεξάγουν ευρείας κλίμακας ανταρτικές επιχειρήσεις

Ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης Shebab της Σομαλίας δήλωσε πως θα σταλούν μαχητές στην Υεμένη για να βοηθήσουν τους «αδελφούς» τους που διεξάγουν ευρείας κλίμακας ανταρτικές επιχειρήσεις πολεμώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις αλλά και τις Σαουδαραβικές που έχουν σπεύσει σε βοήθεια της κυβέρνησης της Υεμένης. Ο Sheikh Mukhtar Robow Abu Mansour , ηγετικό στέλεχος της Shebab, ανακοίνωσε το σχέδιο σε συγκέντρωση νεοσύλλεκτων μαχητών βόρεια του Μογκαντίσου.

«Έχουμε πει Μουσουλμάνους αδελφούς μας στην Υεμένη ότι θα περάσουμε τη θάλασσα που μας χωρίζει και θα φθάσουμε εκεί που βρίσκονται για να τους βοηθήσουμε να πολεμήσουν τον εχθρό του Αλλάχ», είπε ο Mukhtar Robow.

«Μπορείτε σήμερα να δείτε τι συμβαίνει στην Υεμένη. Ο εχθρός του Αλλάχ καταστρέφει τους Μουσουλμάνους αδελφούς σας. Καλώ τους νέους στα Αραβικά εδάφη να πάνε στην μάχη που διεξάγεται εκεί», δήλωσε ακόμη ο Mukhtar Robow

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης μάχονται με εξτρεμιστές που θεωρούνται παρακλάδι της Al Qaeda στη χώρα. Τον περασμένο μήνα εξαπέλυσαν επιθέσεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, Σαναά, σκοτώνοντας πάνω από 60 ισλαμιστές. Δεκάδες τραυματίστηκαν σε μάχες αυτήν την εβδομάδα σε δυτική επαρχία του φτωχού κράτους της Αραβικής χερσονήσου, που βρίσκεται απέναντι από τη Σομαλία, με την οποία τη χωρίζει ο Κόλπος του Άντεν.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σομαλίας δήλωσε ότι ένας άνδρας είχε συλληφθεί το Νοέμβριο στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου με χημικά και μια σύριγγα σε μια χειραποσκευή – για να προσπαθήσει, όπως εκτίμησε, να ανατινάξει αεροσκάφος με μέθοδο παρόμοια με εκείνη του νεαρού Νιγηριανού που επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος με προορισμό το Ντιτρόιτ. Όμως ο ύποπτος απελευθερώθηκε την 12η Δεκεμβρίου αφού δικαστήριο στο Μογκαντίσου έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε βάρος του. Πάντως ο Umar Farouk Abdulmutallab ο νιγηριανός που προσπάθησε να ανατινάξει αεροσκάφος των Northwest Airlines κατά τη διάκρεια της πτήσης 253 από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ των ΗΠα την ημέρα των Χριστουγέννων θεωρείται πως έλαβε την εκπαίδευσή του στην Υεμένη, προφανώς από τις ίδιες δυνάμεις που μάχονται την κυβέρνηση της χώρας.

Η Shebab ελέγχει μεγάλο μέρος της νότιας και της κεντρικής Σομαλίας, αλλά και της πρωτεύουσας, όπου επιτίθεται συνεχώς σε δυνάμεις της κυβέρνησης και της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.