ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Edward Snowden: «Οι αποκαλύψεις των WikiLeaks για τη CIA μοιάζουν αυθεντικές»

Edward Snowden: «Οι αποκαλύψεις των WikiLeaks για τη CIA μοιάζουν αυθεντικές»

Ο Edward Snowden, ο πρώην συμβασιούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της, έκρινε σήμερα ότι τα αρχεία της CIA που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks μοιάζουν «αυθεντικά» και είναι «μεγάλη υπόθεση», με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Snowden έγραψε ότι ακόμη εξετάζει το υλικό που δημοσιεύει ο ιστότοπος, αλλά «μοιάζει αυθεντικό» και είναι «πράγματι μεγάλη υπόθεση».

Ο Snowden ζει στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί άσυλο, από το 2013, όταν διέφυγε από τις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη του εύρους της κατασκοπείας της NSA σε διεθνές επίπεδο.

Ακόμη, ο Snowden είπε πως το γεγονός ότι η CIA έχει παραβιάσει την ασφάλεια «των iOS/Android» και όχι απλά ιστοτόπων ή εφαρμογών που κρυπτογραφούν επικοινωνίες είναι «πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

Εξάλλου, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και συμβασιούχοι αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επίσης έκριναν ότι τα έγγραφα πιθανότατα είναι αυθεντικά.

Ένας συμβασιούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με πολύχρονη εμπειρία στα εργαλεία για τις εισβολές σε συστήματα και δίκτυα, επισήμανε ότι τα έγγραφα περιέχουν ακριβείς όρους, οι οποίοι αναφέρονται σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή.

«Πολύς κόσμος και στις δύο πλευρές του ποταμού είναι έξαλλος», αναφερόμενος στη CIA και στην NSA. «Εδώ δεν μιλάμε για μια κατάσταση τύπου Snowden. Αυτά (τα έγγραφα και τα προγράμματα) συγκεντρώθηκαν επί μακρόν και παραδόθηκαν στον WikiLeaks», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Brian Hein, στέλεχος της εταιρείας Flashpoint, «τα αρχεία περιέχουν έγγραφα που μοιάζουν να προέρχονται από τη CIA και την NSA, τα οποία δίνουν πληροφορίες για την παράκαμψη της κρυπτογράφησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο WikiLeaks αναφέρεται σε μία χαρακτηριστική περίπτωση κατά την οποία προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα γνωστό με την ονομασία Weeping Angel, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τον έλεγχο μιας «έξυπνης» τηλεόρασης Samsung και κάνοντάς την να μοιάζει σβηστή, να καταγράφουν μέσω αυτής συζητήσεις στον χώρο όπου βρισκόταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.