Το FBI αποκαλύπτει: Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος λέει ψέματα

Το FBI αποκαλύπτει: Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος λέει ψέματα

Μικρό ή μεγάλο, αθώο ή σοβαρό, εύκολο, γρήγορο και «εύπεπτο» το ψέμα υπάρχει στη ζωή των ανθρώπων από την παιδική ηλικία, ακόμα κι αν μαθαίνουν ότι «είναι κακό να το λέμε».

Τι γίνεται όμως, όταν αισθάνεστε, ότι κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο είναι πολύ επιρρεπές σε αυτό και κινεί τις υποψίες σας;

Αν περιμένετε να δείτε τη μύτη του να μεγαλώνει όπως εκείνη του παιδικού ήρωα Πινόκιο, τότε μάταια, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο στα παραμύθια.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ πιο συγκεκριμένοι, δοκιμασμένοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να εντοπίσετε έναν ψεύτη.

Αυτό σκέφτηκε και ο Τζό Ναβάρο, πράκτορας του FBI με 25ετή καριέρα, ο οποίος αποφάσισε να αποκαλύψει τα έξι βασικά σημάδια που δείχνουν ότι ένας συνομιλητής σας λέει ψέματα.

Τα σφιγμένα χείλη

Οταν τα χείλη σφίγγονται ξαφνικά για μερικά δευτερόλεπτα, συνήθως κάτι περίεργο συμβαίνει.

Το άγγιγμα του λαιμού

Η ανησυχία, η νευρικότητα και ο φόβος αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στο αυθόρμητο άγγιγμα του λαιμού. Οι άντρες που ψεύδονται συνήθως ακουμπούν τη γραβάτα τους.

Ο αέρας στο πρόσωπο

Ρωτήσατε κάτι και ο συνομιλητής σας αερίζει το πρόσωπο όσο ακούει τα λόγια σας ή καθώς προσπαθεί να σας δώσει μια απάντηση. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της ψυχολογικής δυσφορίας που αισθάνεται εκείνη τη στιγμή.

Το άγγιγμα των ματιών

Συχνά θα έχετε παρατηρήσει, πως όταν εκφράζετε κάτι στο συνομιλητή σας, το οποίο τον ενοχλεί, ακουμπάει τα μάτια του σαν να προσπαθεί να τα καλύψει.

Η αλλαγή στάσης σώματος

Οταν το θέμα της συζήτησης με το συνομιλητή σας την/τον φέρνει σε δύσκολη θέση, τότε συχνά μπορεί να χρησιμοποιήσει τη στάση του σώματος του για να αποστασιοποιηθεί από αυτό. Κρατάει μεν την οπτική επαφή μαζί σας, αλλά «μαζεύει» την κοιλιά του σαν να βυθίζεται στο κάθισμα.

Η απόκρυψη του αντίχειρα

Ενα ακόμα σημάδι που συνδέεται με τη γλώσσα του σώματος ενός ψεύτη είναι και η απόκρυψη του αντίχειρα όταν προσπαθεί να πείσει πως κάτι είναι σωστό, αληθινό ή ακριβές. Αυτή η συμπεριφορά επικοινωνεί το γεγονός, ότι ο συνομιλητής σας έχει ανασφάλειες ή δεν θέλει να αναλάβει τις δεσμεύσεις όσων λέει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.