ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κι όμως: Το FBI παρακολουθούσε το «Τrump Tower» το 2013 με εντολή Μ.Ομπάμα

Κι όμως: Το FBI παρακολουθούσε το «Τrump Tower» το 2013 με εντολή Μ.Ομπάμα

Εδώ και εβδομάδες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλει ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, είχε διατάξει να βάλουν κοριούς στον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και όπως αποκαλύπτεται αυτό είχε γίνει τουλάχιστον για δύο χρόνια μέχρι το 2013!

Ο Τραμπ επιμένει στις καταγγελίες του και όπως αποκάλυψε  το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News το FBI είχε όντως στήσει δίκτυο παρακολούθησης σε τμήματα του Trump Tower στη Νέα Υόρκη.

Η επιχείρηση  διήρκεσε συνολικά δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2013.

Όπως ισχυρίζεται το τηλεοπτικό δίκτυο στο στόχαστρο της επιχείρησης εκείνης ήταν Ρώσοι μαφιόζοι που είχαν νοικιάσει διαμερίσματα στον ουρανοξύστη του μεγιστάνα του real estate, απ’ όπου οργάνωναν ξέπλυμα χρήματος προερχόμενου από παράνομα στοιχήματα και τζόγο.

Οι έρευνες οδήγησαν τότε στην απαγγελία κατηγοριών σε πάνω από 30 υπόπτους, για «διεθνές ξέπλυμα χρήματος, παράνομα αθλητικά στοιχήματα και εκβιασμό».  Between 2011 and 2013, the FBI had a court-approved warrant to monitor a Russian money-laundering ring operating out of unit 63A in Trump Tower

Οι αμερικανικές αρχές υποψιάζονται ότι οι Ρώσοι μαφιόζοι έφεραν παράνομα στις ΗΠΑ 50 εκατομμύρια δολάρια απ’ τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κύπρο.

Μια απ’ τις κεφαλές της σπείρας ήταν ο παίκτης πόκερ Βαντίμ Τρίντσερ, ο οποίος διέμενε στον ουρανοξύστη του Τραμπ και ομολόγησε την ενοχή του στη διάρκεια της δίκης κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση και τον ερχόμενο Ιούλιο αναμένεται να αποφυλακιστεί.

To FBI υπέκλεψε πολυάριθμα τηλεφωνήματα. Σ’ ένα απ’ αυτά ο Τρίντσερ απείλησε έναν άνδρα που του χρωστούσε 50.000 δολάρια, ότι θα του στείλει έναν «εισπράκτορα» ονόματι Μαξίν, ο οποίος θα τον βασανίσει και «θα τον φυτέψει» αν δεν του δώσει τα λεφτά.

Μεταξύ των υπόπτων ήταν κι ο Ρώσος Αλιμζάν «Ταϊβαντσίκ» Τοχτακουνώφ, ο επονομαζόμενος και «μικρός Ταϊβανέζος», λόγω των ασιατικών χαρακτηριστικών του καθώς προφανώς ανήκει σε κάποιο τουρανικό ή σιβηρικό ή ουραλοαλταϊκό φύλο.  Russian Edition 

Ο 68χρονος ήταν στο στόχαστρο των Αμερικανών από το 2002, όταν τον είχαν κατηγορήσει ότι λάδωσε τους κριτές στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για να ψηφίσουν τους Ρώσους πατινέρ.

Όμως ιταλικό δικαστήριο τον αθώωσε σε εκείνη την υπόθεση και αρνήθηκε να τον εκδώσει στις ΗΠΑ πράγμα που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το αμερικανικό αίτημα

Τον Απρίλιο του 2013, όταν απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για το ξέπλυμα χρήματος, η Interpol τον συμπεριέλαβε στη λίστα καταζητούμενων. Αλλά τέσσερις μήνες αργότερα ο Τοχτακουνόφ εθεάθη στη Μόσχα, στο διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, κοντά στον Τραμπ, ο οποίος είχε πουλήσει τα δικαιώματα για το διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς σ’ έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο. During a raid on Trump Tower in 2013, the feds arrested dozens of suspects but Tokhtakhunov was able to slip away, only to resurface months later in the VIP section at Miss Universe in Moscow, not far from Donald Trump (pictured at the event)  Tokhtakhunov previously said he did not interact with Trump at the event. The photo above shows the real estate mogul with Olivia Culpo 

Είναι σαφές επομένως ότι το FBI παρακολουθούσε τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ για τις διασυνδέσεις που είχε με έναν, αθωωθέντα Ρώσο κατηγορούμενο, όταν φυσικά ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες στον χώρο του θεάματος.

Μένει τώρα να φανεί εάν το FBI σταμάτησε να την παρακολούθηση το 2013, αλλά για να το καταγγείλει αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος κάτι γνωρίζει, κάτι που εκθέτει ανεπανόρθωτα την διακυβέρνηση Ομπάμα.

Ο πρώην διοικητής του FBI T.Kόμεϊ το αρνείται αλλά όλοι ξέρουν ότι είχε διοριστεί σε αυτή την θέση από τον Μ.Ομπάμα. Άλλωστε όπως ο ίδιος ομολόγησε το FBI έψαχνε για υποτιθέμενες διασυνδέσεις του Ν.Τραμπ με το Κρεμλίνο. Αυτό δεν γίνεται με «τηλεπάθεια» τουλάχιστον όχι ακόμη, συνεπώς κάποιες άλλες μεθόδους χρησιμοποίησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.