ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Τουρκία κατηγορεί τον Σύρο πιλότο για κατασκοπεία

Η Τουρκία κατηγορεί τον Σύρο πιλότο για κατασκοπεία

Ένας πιλότος της συριακής πολεμικής αεροπορίας, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη στην Τουρκία στις αρχές Μαρτίου, προφυλακίστηκε σήμερα κατηγορούμενος για “κατασκοπεία” και “απειλή της ασφάλειας των συνόρων”, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο 56χρονος πιλότος σώθηκε, αφού χρησιμοποίησε επιτυχώς το εκτοξευόμενο κάθισμά του όταν το μαχητικό του συνετρίβη στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία. Εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα και κατά την ανάκρισή του είπε ότι είχε απογειωθεί από τη Λαττάκεια, στη δυτική Συρία, προκειμένου να βομβαρδίσει στόχους στην περιοχή του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξε ότι το αεροπλάνο του δέχτηκε πυρά πριν συντριβεί στο τουρκικό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος της ανταρτικής οργάνωσης Αχράρ αλ Σαμ, Άχμαντ Κούρα Άλι, είχε δηλώσει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αντάρτες κατέρριψαν “ένα αεροσκάφος που ανήκε στην κυβέρνηση του Αλ Άσαντ”.

Το τουρκικό πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Σύρο πιλότο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανακοίνωση της σύλληψής του σημειώνεται σε μια περίοδο που η Άγκυρα έχει σηκώσει τους τόνους εναντίον της Δαμασκού, μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ και αποδίδεται στην κυβέρνηση. Σε αντίποινα για αυτήν την επίθεση, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την Πέμπτη πυραυλική επίθεση εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας. Οι τουρκικές αρχές, που στηρίζουν τους αντάρτες της Συρίας, χαιρέτισαν αυτή την ενέργεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.