ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι κινεζικές Αρχές «χρυσώνουν» όσους πολίτες «καρφώνουν» υπόπτους για κατασκοπεία

Οι κινεζικές Αρχές «χρυσώνουν» όσους πολίτες «καρφώνουν» υπόπτους για κατασκοπεία

Ποσά που θα φτάνουν έως και τα 68.000 ευρώ θα δίνονται ως αμοιβή σε όσους κατοίκους του Πεκίνου παρέχουν στις κινεζικές Αρχές χρήσιμες πληροφορίες για άτομα που είναι ύποπτα για κατασκοπεία.

Οι πληροφοριοδότες θα μπορούν να παράσχουν πληροφορίες στις Αρχές καλώντας τηλεφωνικό αριθμό, στέλνοντας γράμμα, email ή με επίσκεψή τους στην κρατική υπηρεσία ασφαλείας.

Στη συνέχεια και ανάλογα με το πόσο χρήσιμη θα είναι η πληροφορία θα επιβραβεύονται με ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 1.400 και 68.000 ευρώ.

Πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους δεν θα γίνονται γνωστές χωρίς την άδειά τους, ενώ θα μπορούν να ζητούν προστασία από τις αρχές ασφαλείας αν οι ίδιοι ή στενοί τους συγγενείς κινδυνεύουν εξαιτίας της πληροφορίας.

Ωστόσο, οι πολίτες θα τιμωρούνται αν οι πληροφορίες τους είναι σκοπίμως ψευδείς για να πλήξουν άλλους.

Oι ετήσιες απολαβές στο Πεκίνο ανέρχονταν το 2015 κατά μέσον όρο σε 11.600 ευρώ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τις τοπικές αρχές.

«Οι πολίτες έχουν σημαντικό ρόλο στις έρευνες περί κατασκοπείας», αναφέρει ανακοίνωση από την υπηρεσία ασφαλείας του Πεκίνου.

Την περασμένη άνοιξη αφίσες με σκίτσα έκαναν την εμφάνισή τους στα γραφεία δημόσιων υπηρεσιών στο Πεκίνο προειδοποιώντας τις κατοίκους της πόλης να προσέχουν να μην ερωτευτούν κάποιον ξένο που μπορεί να έχει ύποπτα κίνητρα.

Μια αφίσα με τίτλο «Επικίνδυνη Αγάπη» απεικόνιζε ένα ερωτευμένο ζευγάρι – μια Κινέζα κυβερνητική υπάλληλο, την Σιάο Λι και έναν ξένο εκπαιδευτικό, τον «Ντέιβιντ».

Ο έρωτάς τους είχε όμως άδοξο τέλος και το ζευγάρι κατέληγε στο αστυνομικό τμήμα, αφού εκείνη έδωσε στον Ντέιβιντ διαβαθμισμένα έγγραφα από την υπηρεσία της.

Οι νέες πρωτοβουλίες θα εφαρμοστούν ενόψει της ετήσιας δεύτερης Εθνικής Ημέρας Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια στις 15 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εθνική καταγραφή, το 2010 στην Κίνα κατοικούσαν 600.000 ξένοι.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.