ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δεκάδες Αμερικανοί πράκτορες εκτελέστηκαν στην Κίνα για κατασκοπεία!

Δεκάδες Αμερικανοί πράκτορες εκτελέστηκαν στην Κίνα για κατασκοπεία!

Mε ιδιαίτερα σκληρό τρόπο απάντησαν οι Κινέζοι σε επανειλημμένες προσπάθειες των ΗΠΑ να διεισδύσουν με πράκτορες στην κινεζική κρατική μηχανή και ιδιαίτερα σε υπηρεσίες του Στρατού, των Πληροφοριών και των ερευνητικών ιδρυμάτων.

Τουλάχιστον είκοσι Αμερικανοί πράκτορες συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και εν συνεχεία εκτελέστηκαν μόλις σε δύο χρόνια, μεταξύ 2010 και 2012, ενώ μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός φέρεται να έχει ανέβει στους πενήντα! Ο κωδικός της κινεζικής επιχείρησης αντικατασκοπείας ήταν «Honey Badger».

Ο “κάθετος” τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η αμερικανική προσπάθεια διείσδυσης προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα δίκτυα πληροφοριών που είχαν φτιάξει οι α αμερικανικές υπηρεσίες επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Κινέζοι κατάφεραν να σπάσουν κωδικούς σε υπολογιστές των αμερικανικών υπηρεσιών, ενώ σε μία περίπτωση βοήθησε και στρατολόγηση ενός Αμερικανού πράκτορα που γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις σε ένα από τα κεντρικά δίκτυα. 

Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα The New York Times ένας από τους πληροφοριοδότες εκτελέστηκε στην αυλή κυβερνητικού κτιρίου (ίδρυμα ερευνών για αεροπορικούς κινητήρες και συστήματα πρόωσης), με όλους τους υπαλλήλους και τα στελέχη να βλέπουν την εκτέλεσή του, με σκοπό να αποτελέσει προειδοποίηση για όποιον Κινέζο θα σκεφτόταν να υποκύψει στις “σειρήνες” των αμερικανικών δολαρίων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μοναδικός από εκείνα τα δίκτυα που επιβίωσε κατάφερε να διαφύγει την τελευταία στιγμή μέσα από μια ασφαλή διαδρομή που είχε οργανωθεί από την CIA και σήμερα ζει σε κάποια άλλη ασιατική χώρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.