ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύλληψη 2 πρώην Σκοπιανών πρακτόρων στην Θεσσαλονίκη που αναζητούνταν για υποκλοπές (φωτό)

Σύλληψη 2 πρώην Σκοπιανών πρακτόρων στην Θεσσαλονίκη που αναζητούνταν για υποκλοπές (φωτό)

Την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δυο πρώην στελέχη των υπηρεσιών Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας των Σκοπίων.

Ο λόγος για τους Γκόραν Γκρουτζέφσκι και Νίκολα Μποκόφσκι, η σύλληψη των οποίων έγινε με βάση διεθνές ένταλμα που είχε βγει από την ΠΓΔΜ για τους δύο πρώην πράκτορες που από τα μέσα του καλοκαιριού είχαν εξαφανιστεί και αναζητούνταν από τις Αρχές της γειτονικής χώρας για εμπλοκή στο σκάνδαλο υποκλοπών «Οχυρό» που αποκαλύφθηκε πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την γειτονική χώρα ο ένας εκ των δύο ήταν και υψηλά ιστάμενο στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της γειτονικής χώρας μέχρι που αποτάχθηκε.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι δύο φυγάδες είχαν βρει καταφύγιο πιθανότατα στη Χαλκιδική με διαβατήρια Βουλγαρίας.

Οι δύο άντρες ήταν φυγάδες για τουλάχιστον τρεις μήνες όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα κατηγορούνταν για καταστροφή συστημάτων που σχετίζονταν με τις υποκλοπές του σκανδάλου όπως αναφέρει και το newsbeast.gr.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εκδοθούν στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με την ελληνική Αστυνομία η σύλληψη έγινε την Τετάρτη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με βάση ένταλμα της Interpol που αναφέρει ως κατηγορία την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εγκλήματα υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή τα διαβατήρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν πλαστά. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει συγκεκριμένα χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία: «Συνελήφθησαν χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 51 και 35 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Aπό την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην Π.Γ.Δ.Μ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.