ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σχέδιο της CIA να ξεκινήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με κλεμμένα ρωσικά μαχητικά! (φωτό, βίντεο)

Σχέδιο της CIA να ξεκινήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με κλεμμένα ρωσικά μαχητικά! (φωτό, βίντεο)

Την ύπαρξη ενός σχεδίου για να προκληθεί πολεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ αποκαλύπτουν τα προσφάτως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που σχετίζονται με την δολοφονία του αμερικανικού προέδρου John F. Kennedy.

Ένα έγγραφο, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μεταξύ χιλιάδων άλλων τον περασμένο Οκτώβριο, περιγράφει μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 1962, κατά την οποία ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συζήτησαν μια πρόταση του τότε Γενικού Εισαγγελέα Robert Kennedy.

Ο αδελφός του προέδρου σκέφτηκε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν μαχητικά αεροσκάφη της Σοβιετικής Ένωσης ή να κατασκευάσουν αντίγραφα των MiG-17, MiG-19 ή και του βομβαρδιστικού Il-14.

Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής τέτοιων αεροσκαφών κυμαινόταν από 3,5 εκατομμύρια δολάρια για έξι αμερικανικά αεροπλάνα που θα μπορούσαν να μετασκευαστούν και να μοιάζουν με MiG-17 και σε 26- 44 εκατομμύρια δολάρια για ένα αντίγραφο MiG-19 που το κοινό θα μπορούσε να τα περάσει για σοβιετικά.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι η δημιουργία ακριβών αντιγράφων αεροσκαφών θεωρήθηκε αδύνατη, ενώ η κατασκευή ενός «μαϊμού» IL-14 περιγράφηκε ως «εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα», ακόμα και αν έπρεπε να περάσει μόνο μια περιστασιακή επιθεώρηση.

Έτσι η CIA πρότεινε την απόκτηση ενός αυθεντικού αεροσκάφους της σοβιετικής Αεροπορίας είτε προσεγγίζοντας κάποιο πιλότο και προσφέροντάς του χρήματα και πολιτικό άσυλο και νέα ταυτότητα, για να ζήσει άνετα κάπου στις ΗΠΑ, είτε με την αγορά ενός τέτοιου αεροσκάφους από χώρα μη μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ανέφερε το έγγραφο.

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία σενάρια στα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα «σοβιετικά» πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων για την “σύγχυση των εχθρικών αεροσκαφών στον αέρα” ή για “την επίθεση κατά των εχθρικών εγκαταστάσεων” και «μια επιχείρηση πρόκλησης στην οποία τα σοβιετικά αεροσκάφη φαίνεται να επιτίθενται σε αμερικανικές ή φιλικές εγκαταστάσεις, δικαιολογία για παρέμβαση των ΗΠΑ».

Η «Ειδική Ομάδα», η οποία πραγματοποίησε τη συνάντηση, η οποία περιελάμβανε το Γενικό Εισαγγελέα Robert Kennedy, το διευθυντή της CIA, John McCone, το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας McGeorge Bundy, και τον πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Lyman Lemnitzer, σύμφωνα με το CIA Encyclopedia.

Ο Πρόεδρος Kennedy και ο υπουργός Εξωτερικών Dean Rusk δεν ήταν μέλη, αλλά συμμετείχαν σε συναντήσεις.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου, που περιλαμβάνει σοβιετικά πολεμικά αεροσκάφη αποκαλύφθηκε σε ένα βιβλίο του 2001 του Ρόμπερτ Νταλέκ, «Μια ημιτελής ζωή: John F. Kennedy, 1917-1963». Το βιβλίο αποδίδει την ιδέα στον διευθυντή της CIA, McCone, αλλά επιβεβαιώθηκε μόλις πρόσφατα με τα αποχαρακτηρισμένα κείμενα.

Σοβιετικό μαχητικό MiG-21 με τα χρώματα της USAF. Το 1966 το Ισραήλ πρόσφερε 1 εκατ. δολάρια, υπηκοότητα, νέα ταυτότητα και πλήρη απασχόληση σε ένα Ιρακινό πιλότο με το όνομα Redfa (Ασυριακής καταγωγής) να πετάξει ένα MiG-21 στο Ισραήλ όπως και έγινε.

Η ταινία “Still the Sky” με τον Μπεν Γκρος είναι η κινηματογραφική μεταφορά της συγκεκριμένης ιστορίας μόνο που στην ταινία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος ήταν ένα MiG-17 και όχι MiG-21.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.