ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Καταγγελία κατά της Κίνας για κυβερνοκατασκοπία μέσω LinkedIn

Γερμανία: Καταγγελία κατά της Κίνας για κυβερνοκατασκοπία μέσω LinkedIn

Σε μια βαριά κατηγορία κατά της Κίνας προχώρησε η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (BfV), καθώς κατηγόρησε ανοιχτά την ασιατική χώρα για κυβερνοκατασκοπία, μέσω της χρήσης ψεύτικων προφίλ στο LinkedIn, με απώτερο σκοπό τη συλλογή πληροφοριών, για Γερμανούς αξιωματούχους και πολιτικούς.

Η BfV υποστηρίζει ότι οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν τον ιστότοπο και είχαν στόχο τουλάχιστον 10.000 Γερμανούς, με σκοπό πιθανόν να τους προσλάβουν ως πληροφοριοδότες. Μάλιστα, αποκάλυψαν έναν αριθμό ψεύτικων προφίλ που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό.

Ο επικεφαλής της BfV Χανς-Γκέοργκ Μάασεν υποστήριξε ότι οι λογαριασμοί δείχνουν τις προσπάθειες της Κίνας να υπονομεύσει την υψηλού επιπέδου πολιτική της Γερμανίας. ‘Είναι μια ευρεία προσπάθεια διείσδυσης σε συγκεκριμένα κοινοβούλια, υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες”, ανέφερε.

Στο παρελθόν, η Κίνα έχει αρνηθεί παρόμοιες καταγγελίες για κυβερνοκατασκοπία και μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες της Γερμανίας.

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών αποκάλυψε 8 από τα πιο ενεργά προφίλ που χρησιμοποιήθηκαν για να έρθουν σε επαφή με Γερμανούς χρήστες του LinkedIn. Έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν ελκυστικά στους άλλους χρήστες και να προωθούν νέους κινέζους επαγγελματίες, που όμως δεν υπάρχουν.

Χρήστης ενός λογαριασμού φέρεται ο Allen Liu, που φέρεται ως μάνατζερ ανθρώπινων πόρων σε οικονομική συμβουλευτική εταιρεία και ο Lily Wu, που φέρεται ότι εργάζεται σε think tank στην ανατολική Κίνα. Όμως σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, και οι δύο λογαριασμοί είναι πλαστοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γερμανική υπηρεσία εκφράζει αυξημένη ανησυχία για τα περιστατικά και έχει ζητήσει από χρήστες που θεωρούν ότι ήρθαν σε επαφή με ύποπτους λογαριασμούς να επικοινωνήσει μαζί της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.