ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρώην επικεφαλής των εσθονικών μυστικών υπηρεσιών: «Πούτιν πάρε το Στόλο σου και άντε και…»!

Πρώην επικεφαλής των εσθονικών μυστικών υπηρεσιών: «Πούτιν πάρε το Στόλο σου και άντε και…»!

Πρωτοφανές είναι το ύφος και λεξιλόγιο του πρώην επικεφαλής των εσθονικών μυστικών υπηρεσιών και σήμερα βουλευτή Eerik-Niiles Kross προς τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν.

Πιο συγκεκριμένα ο θρασύς Εσθονός κατηγόρησε τον ρώσο πρόεδρο ότι εισβάλλει σε κυρίαρχα κράτη (βλ. Ουκρανία) καθώς ξέρει ότι η δύση είναι μαλθακή.

Πιο συγκεκριμένα ο Kross γράφει:

«Μια δυνατή απάντηση της Δύσης θα ήταν αυτή: Από τη στιγμή που τα πρώτα πράσινα ανθρωπάκια (σ.σ. εννοεί τους Ρώσους στρατιώτες) εμφανίζονταν θα έπρεπε να τηλεφωνήσουν στον Πούτιν και να του πουν: Έχεις 24 ώρες να φύγεις από εκεί. Ο 6ος Στόλος βρίσκεται καθ΄ οδόν.

Πάρε και το Στόλο σου και τη βάση σου στη Σεβαστούπολη και άντε και γ… Αυτό είναι. Διαφορετικά έρχονται. Α και επί τη ευκαιρία θα σου κλωτσήσουν τον κο…».

Για να συνεχίσει: «Η κύρια ερώτηση για τον Πούτιν είναι: Πόσα μπορώ να κάνω και ταυτόχρονα να τη βγάλω καθαρή;

Συνεχώς πιέζει τα σύνορα, πραγματοποιεί παραβιάσεις του εναέριου χώρου, συνεχείς κατηγορίες ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση φταίνε για όλα.

Ο Πούτιν κάνει συνεχώς όλο και πιο τρελά πράγματα. Αυτά τον κάνουν πιο δυνατό.

Έτσι έκανε και στη Γεωργία και τη γλίτωσε. Ωραία. Πολύ ωραία. Το ίδιο έκανε και με την Κριμαία και το ίδιο θα θελήσει να κάνει με την Α. Ουκρανία».

Τέλος ο Kross αναφερόμενος πάλι στον Πούτιν λέει:

«Ο Πούτιν δεν διαβάζει ομιλίες. Διαβάζει τα σημάδια και τι κάνει;

Είναι σαν εκείνους τους κακοποιούς στη φυλακή. Θέλει να δει εκείνο τον καινούργιο που έρχεται στη φυλακή με φαγητό από το σπίτι και αναρωτιέται: Μπορώ να του το πάρω ή όχι. Αυτό είναι το στυλ του».

Πάντως ο Εσθονός βουλευτής αφήνεται πιο σίγουρος τώρα καθώς λέει ότι τα σύνορα του ΝΑΤΟ είναι η κόκκινη γραμμή: «Έχουμε και γερμανικά άρματα μάχης που περιπολούν στην Βαλτική»!

Αυτά αναφέρει ο Εσθονός με βαθιές ρίζες στις μυστικές υπηρεσίες και το ΝΑΤΟ.

Ο περίεργος αυτός τύπος, που στη χώρα του είναι γνωστός ως ο Εσθονός 007, είχε δουλέψει και στο Ιράκ για τις ΗΠΑ και την Βρετανία σε διάφορες θέσεις, μετά την αμερικανική εισβολή εκεί.

Αργότερα βρέθηκε στην Γεωργία το 2008 κατά τη διάρκεια του πολέμου εκεί με τη Ρωσία. Η τελευταία θέλει να τον συλλάβει ενώ ο ίδιος μπορεί να ταξιδέψει στα ΗΠΑ μόνο μέσω επίσημης διπλωματικής αποστολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.