Συνελήφθη Νορβηγός κατάσκοπος κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) στη Μόσχα

Συνελήφθη Νορβηγός κατάσκοπος κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) στη Μόσχα

Ένα δικαστήριο της Μόσχας προφυλάκισε ένα Νορβηγό πολίτη με την κατηγορία κατασκοπείας. Οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας έπιασαν τον ύποπτο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας.

Την Τρίτη, ένα ρωσικό περιφερειακό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Φρόντε Μπέργκ θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος, μετά τη σύλληψή του στη Μόσχα πριν από δύο εβδομάδες. «Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα των εισαγγελέων, επιδιώκοντας την προφυλάκιση του κατηγορούμενου Μπέργκ μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2018», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Εκατερίνα Κράσνοβα, γραμματέας Τύπου του δικαστηρίου.

Η νορβηγική πρεσβεία στη Μόσχα δεν έχει σχολιάσει τη σύλληψη μέχρι στιγμής.

Η τελευταία φορά που ο Μπέργκ ενημέρωσε τη σελίδα του στο Facebook ήταν στις 5 Δεκεμβρίου, όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία μιας Χριστουγεννιάτικης αγοράς στο κέντρο της Μόσχας.

Ο Μπεργκ συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) στη Μόσχα στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται ότι έλαβε έγγραφα που περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες για το ρωσικό ναυτικό, ανέφεραν τα ΜΜΕ. Ο ύποπτος κατάσκοπος πήρε τις μυστικές πληροφορίες από ένα Ρώσο πολίτη, τον Αλεξέι Ζίτνιουκ, που προηγουμένως συνελήφθη με την κατηγορία της προδοσίας. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά ο Ζίτνιουκ θα μπορούσε να έχει διοχετεύσει μυστικές πληροφορίες στη CIA και τη νορβηγική υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Αν βρεθεί ένοχος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία. Ο ύποπτος έχει ήδη ασκήσει έφεση, αλλά δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της ακρόασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φρόντε Μπέργκ είναι από το Κίρκενες, της βόρειας Νορβηγίας και εργάστηκε για 25 χρόνια ως Νορβηγός συνοριοφύλακας στα νορβηγο-ρωσικά σύνορα, με αντικείμενο να εποπτεύει την εφαρμογή διμερούς συνοριακής συμφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.