ΗΠΑ: O αναπληρωτής διευθυντής του FBI δήλωσε την παραίτησή του

ΗΠΑ: O αναπληρωτής διευθυντής του FBI δήλωσε την παραίτησή του

Ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για μεροληπτική στάση εναντίον του,παραιτήθηκε από το πόστο του, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο Μακέιμπ αναμενόταν να αποχωρήσει από το πόστο του στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών τον Μάρτιο, αλλά τέθηκε σε άδεια έως την ημερομηνία αποχώρησης του, τόνισε το δίκτυο.

Ο Μακέιμπ είχε βρεθεί στο στόχαστρο Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με το ρόλο του στην έρευνα του FBI για τη χρησιμοποίηση από τη Χίλαρι Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της Κλίντον.

Επιτροπές του Κογκρέσου, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, ξεκίνησαν έρευνα κατά πόσον το FBI έκλεισε πρόχειρα την έρευνα για την Κλίντον και επέδειξε μεροληψία υπέρ της.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι έρευνες στοχεύουν να υπονομεύσουν και να αποσπάσουν την προσοχή από την έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μακέιμπ είχε αναλάβει προσωρινά χρέη διευθυντή του FBI, μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του πρώην διευθυντή της υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ από τον Τραμπ.

Ο (τέως) αναπληρωτής διευθυντής δέχτηκε τα πυρά των Ρεπουμπλικάνων και για το λόγο ότι η σύζυγος του ήταν υποψήφια για τη Γερουσία της Βιρτζίνιας και έλαβε μια δωρεά από τον κυβερνήτη της Πολιτείας αυτής Τέρι Μακόλιφ, έναν σύμμαχο της Κλίντον.

Τους πρόσφατους μήνες ο Τραμπ με αναρτήσεις του στο twitter εξαπέλυσε επιθέσεις αρκετές φορές στον Μακέιμπ, αναρωτώμενος πως μπορεί να είναι επικεφαλής της έρευνας για την Κλίντον, ενώ η γυναίκα του έλαβε δωρεές από «μαριονέτες της Κλίντον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γιατί δεν αντικατέστησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς τον ασκούντα χρέη διευθυντή του FBI Άντριου Μακέιμπ, φίλο του Κόμεϊ ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έρευνα για την Κλίντον αλλά έλαβε (…) χοντρά δολάρια (700.000) για την πολιτική καριέρα της συζύγου του από τη Χίλαρι Κλίντον και τους εκπροσώπους της. Στραγγίστε τον βάλτο!» είχε γράψει τον Ιούλιο ο Τραμπ σε δύο μηνύματά του στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.