ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

CIA: «Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο – Συνεχίζει να είναι αντίπαλος η Ρωσία»

CIA: «Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο – Συνεχίζει να είναι αντίπαλος η Ρωσία»

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο BBC, ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο αναμένει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2018.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι δεν υπήρξε σημαντική μείωση στις προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τόσο την Ευρώπη, όσο και τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι η Ρωσία είχε εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο διευθυντής της CIA, που ενημερώνει σχεδόν καθημερινά τον Αμερικανό πρόεδρο για τις εξελίξεις άμεσου ενδιαφέροντος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, χαρακτήρισε ανοησίες τους πρόσφατους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους, ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί ν΄ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Ο Μάικ Πομπέο από την πλευρά του, είναι ξεκάθαρος για το όραμα που έχει για την CIA υπό τον πρόεδρο Τραμπ.

«Είμαστε η καλύτερη υπηρεσία κατασκοπίας στον κόσμο. Βγαίνουμε εκεί έξω για να κλέψουμε μυστικά για λογαριασμό του αμερικανικού λαού. Θέλω αυτό, να γίνει η προτεραιότητά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο.

Συμπληρώνοντας έναν χρόνο από την ανάληψη της άσκησης των διευθυντικών καθηκόντων του στην CIA ο Πομπέο δηλώνει πως η αποστολή του είναι ν’ απελευθερώσει την δυναμική της CIA.

Πρόκειται για μία υπηρεσία που λειτουργεί σ’ ένα απρόβλεπτο κόσμο και οι αξιολογήσεις πληροφοριών της οποίας μπορεί ν’ αποτελέσουν την βάση, όχι μόνο για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, αλλά και για την πρόκληση πολιτικής αντιπαράθεσης.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε συνεργασία κατά της τρομοκρατίας (η CIA βοήθησε στην αποκάλυψη ενός σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη το 2017) ο Πομπέο δεν διστάζει να δηλώσει ότι ακόμη και σήμερα βλέπει την Ρωσία αρχικά ως έναν αντίπαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, συμμερίζεται τις ανησυχίες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών για τις προσπάθειες της Μόσχας να τις υπονομεύσει. Δεν έχω δει κάποια σημαντική μείωση στην δραστηριότητά τους, σχολιάζει ο ίδιος, αναφερόμενος στην Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.