Βρετανία: Ρωσίδα δημοσιογράφος δέχεται απειλές για την υπόθεση Σκρίπαλ

Βρετανία: Ρωσίδα δημοσιογράφος δέχεται απειλές για την υπόθεση Σκρίπαλ

Απειλές από άγνωστο για το ρεπορτάζ της που αφορά την υπόθεση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, δήλωσε πως δέχεται η ανταποκρίτρια του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού NTV, Ελιζαμπέτα Γκέρσον.

«Στο BBC δημοσιεύτηκε άρθρο στο οποίο γίνεται αναφορά στον Κιρίλ Κλεϊμένοφ (σ.σ. παρουσιαστής του προγράμματος «Vremia» στο «Πρώτο Κανάλι») και στο δικό μου όνομα, στο οποίο αναπαράγεται το ρεπορτάζ μου, και εν συνέχεια μετά από αυτό κάποιος άγνωστος, ελπίζω να είναι κάποιος ψυχικά ασθενής, μου έστειλε επιστολή στο email με την ακόλουθη προειδοποίηση: «Εσύ που βγάζεις με την πένα σου λεφτά από τη Ρωσία θα πεθάνεις στην Βρετανία από ξίφος», δήλωσε η Γκέρσον.

«Πριν από αυτό είχε γράψει στο Twitter διάφορες χυδαιότητες, αλλά δεν υπήρχαν τέτοιες απειλές», δήλωσε η Γκέρσον η οποία εργάζεται ως ανταποκρίτρια του ρωσικού NTV από το 2015 , ενώ στην Βρετανία από το 2013 (εργάζονταν στο κανάλι RENTV).

Η Γκέρσον δήλωσε επίσης ότι δεν απευθύνθηκε στην αστυνομία για την υπόθεση αυτή. «Αυτό δεν το σκέφτομαι, ελπίζω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, κάποιος ψυχικά άρρωστος διαβάζει υπερβολικά την Daily Mail», δήλωσε η Γκέρσον στο πρακτορείο TASS και κατέληξε λέγοντας: «Και γενικά, αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε γυρίσματα, κάνω ρεπορτάζ για το σοβιετικό υποβρύχιο στις ακτές του Ρότζεστερ γι αυτό και νοιώθω απολύτως ασφαλής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο είχε χαρακτηρίσει τις απειλές εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων στη Βρετανία «αντιρωσική εκστρατεία» στον βρετανικό Τύπο, που γίνεται στο πλαίσιο της υπόθεσης με την δηλητηρίαση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιουλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.