ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θρίλερ κατασκόπων στην Ουκρανία – Ιρανοί προσπάθησαν να κλέψουν σχέδια πυραύλου

Θρίλερ κατασκόπων στην Ουκρανία – Ιρανοί προσπάθησαν να κλέψουν σχέδια πυραύλου

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που εκτιλύχθηκε στις αρχές του χρόνου στην Ουκρανία, με τη συμμετοχή του Ιράν.

Πρόκειται για την απόπειρα δύο Ιρανών να αγοράσουν τμήματα και σχέδια του σοβιετικής σχεδίασης πυραύλου Kh-31 από εταιρεία που τον κατασκευάζει στην Ουκρανία. Η ενέργεια τους αυτή είναι αντίθετη στο εμπάργκο που έχει επιβάλει στο Ιράν ο ΟΗΕ και για το λόγο αυτό οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες SBU συνέλαβαν τους Ιρανούς .

Η σύλληψη έγινε επ’ αυτοφώρω την ώρα που οι Ιρανοί μετέφεραν τα τμήματα του πυραύλου και σχέδια αυτού. Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα που ακολούθησε ο ένας από τους δύο Ιρανούς ήταν ο ακόλουθος άμυνας του Ιράν στο Κίεβο.

Η περίπτωση εξαγοράς τμημάτων ή σχεδίων πυραύλων από το Ιράν στην Ουκρανία δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 2001 Ιρανοί πράκτορες κατάφεραν να βγάλουν εκτός Ουκρανίας αριθμό πυραύλων cruise τύπου Kh-55 σοβιετικής κατασκευής, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του ιρανικού πυραύλου cruise Soumar.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιρανικός πύραυλος παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό το 2015 και πιστεύεται ότι ένας από αυτούς δόθηκε στους Χούθι για δοκιμή πριν από μερικές εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.