Υπόθεση Σκριπάλ: Ταυτοποίηση των δραστών ισχυρίζεται η αστυνομία αλλά πάλι δεν δίνει αποδείξεις

Υπόθεση Σκριπάλ: Ταυτοποίηση των δραστών ισχυρίζεται η αστυνομία αλλά πάλι δεν δίνει αποδείξεις

Η βρετανική αστυνομία ταυτοποίησε τους δράστες που δηλητηρίασαν τον κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ μαζί με την κόρη του, χρησιμοποιώντας τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, μεταδίδουν σήμερα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές με άμεση γνώση της πορείας των ερευνών.

Σύμφωνα με το Associated Press, αρκετοί Ρώσοι εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού πράκτορα και τις κόρης του Γιούλια, στο Σάλσμπερι.

Μια πηγή του πρακτορείου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης με Νόβιτσοκ μέσω εικόνων από κλειστό σύστημα τηλεόρασης. Μάλιστα έχουν επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές, διασταυρώνοντάς τις με τα αρχεία των ανθρωπων που μπήκαν στην χώρα το ίδιο διάστημα. Είναι πλέον βέβαιοι ότι πρόκειται για Ρώσους».

Η είδηση αυτή έρχεται μόλις λίγα 24ωρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, γέλασε κοροϊδευτικά σε συνέντευξή του μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, όταν ερωτήθηκε αν η Ρωσία εμπλέκεται στις επιθέσεις στο βρετανικό έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκινά και επίσημα η έρευνα για τον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μιας 44χρονης Βρετανής που πέθανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οκτώ περίπου μέρες αφού ήρθε σε επαφή με Νόβιτσοκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία πιστεύει ότι δολοφονήθηκε με την ίδια «παρτίδα» του νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά των Σκριπάλ τον περασμένο Μάρτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.