Το «βιολί» τους στο FBI: Επιμένουν να βλέπουν ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές

Το «βιολί» τους στο FBI: Επιμένουν να βλέπουν ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι ξεκάθαρος για τη Ρωσία, αλλά για τον διευθυντή του FBI «Η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

Μια άποψη η οποία βασίζεται καθαρά στην προκατάληψή του αφού ο ίδιος αναφέρει ότι «έχει την πεποίθηση» ότι έγιναν έτσι τα πράγματα.

Μιλώντας στην διάρκεια των εργασιών ενός φόρουμ για την ασφάλεια (Aspen Security Forum) ο Κρίστοφερ Ρέι εξέφρασε την πίστη του, ότι η έρευνα του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ γι’ αυτές τις προσπάθειες των Ρώσων, αλλά και για το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δεν είναι ένα «κυνήγι μαγισσών», όπως το έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές, ο Ρέι είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «έχει την άποψη του».

«Μπορώ να σας πω ποια είναι η γνώμη μου», πρόσθεσε. «Το συμπέρασμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει αλλάξει, η άποψή μου δεν έχει αλλάξει και το συμπέρασμα αυτό, είναι ότι η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις τελευταίες εκλογές, ενώ συνεχίζει να έχει δόλιες δραστηριότητες», είπε ο Ρέι.

Επεσήμανε δε ότι η Ρωσία θα εντοπίσει ζητήματα που προκαλούν διχασμό στο εσωτερικό της Αμερικής και μετά θα χρησιμοποιήσει κατασκευασμένες ειδήσεις και προπαγάνδα «προκειμένου να προκαλέσει εκατέρωθεν αντιδράσεις για ένα συγκεκριμένο ζήτημα και να μας παρακολουθεί να τσακωνόμαστε».

Ο ίδιος, είπε ότι η κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει εντοπίσει ακόμη ρωσικές προσπάθειες στοχοποίησης υποδομών που σχετίζονται με τις εκλογές για το χρονικό διάστημα που διανύουμε πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, τόνισε ότι «πρόκειται για μία απειλή που πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, αλλά και ν’ αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για το αν έφτασε κοντά στην παραίτηση, μετά από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το FBI, ο Ρέι περιέγραψε τον εαυτό του, ως έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, εξηγώντας ωστόσο, ότι αυτό «δεν θα πρέπει να παρεξηγηθεί σχετικά με την αντοχή του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.