Απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών με την κατηγορία της κατασκοπίας

Απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών με την κατηγορία της κατασκοπίας

Δυο Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν με την κατηγορία ότι διενεργούσαν κατασκοπία σε βάρος της…

Δυο Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν με την κατηγορία ότι διενεργούσαν κατασκοπία σε βάρος της βορειοατλαντικής συμμαχίας στην Εσθονία.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ΝΑΤΟ, οι δυο διπλωμάτες απελάθηκαν με αφορμή ένα σκάνδαλο κατασκοπίας στην Εσθονία, όπου ένας Εσθονός αξιωματούχος φυλακίστηκε με την κατηγορία ότι μετέδιδε κρατικά μυστικά στην Μόσχα.

Την Τετάρτη, οι δυο Ρώσοι ενημερώθηκαν ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στις Βρυξέλλες και πως πρέπει να αποχωρήσουν. Την ίδια μέρα μάλιστα, η συμμαχία ξεκίνησε εκ νέου τις επαφές με την Ρωσία σε επίπεδο πρέσβεων, μετά από πολύμηνη διακοπή των διμερών σχέσεων.

Ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ατλαντική Συμμαχία Ντμίτρι Ρογκοζίν δήλωσε σήμερα: «Οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν από το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο σκανδάλου κατασκοπείας, δεν ανέπτυξαν κατασκοπευτική δραστηριότητα».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ρογκοζίν στις Βρυξέλλες, είπε ότι η ρωσική απάντηση στις απελάσεις αυτές θα είναι σκληρή και αποφασιστική. Έκρινε επίσης ότι οι απελάσεις αποτελούν προσπάθεια του ΝΑΤΟ να ματαιώσει την επιχειρούμενη βελτίωση των σχέσεων της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χαρακτήρισε δε την κίνηση αυτή εκ μέρους του ΝΑΤΟ ως μια «ωμή πρόκληση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.