FSB: Σχέδιο επίθεσης της Γεωργίας εναντίον της Νότιας Οσετίας…

Σύμφωνα με πηγές της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, η Γεωργία σχεδίαζε να επιτεθεί στρατιωτικά κατά του αποσχισθέντος θύλακα της Νοτίου Οσετίας, ανήμερα της έναρξης των εργασιών του Συμβουλίου του G-8, το τριήμερο από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Interfax, οι γεωργιανές μυστικές υπηρεσίες θα προχωρούσαν στη δολοφονία γεωργιανών αμάχων και θα το παρουσίαζαν ως εγκληματική δράση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην επαρχία. Ως απόρροια της πληροφορίας αυτής και κατόπιν εντολής του υποστρατήγου Μαράτ Κουλαχμέτοφ, οι ρωσικές δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ετοιμότητας. Η Νότια Οσετία είναι γεωργιανός θύλακας που έχει αποσχισθεί από το 1992 και επιδιώκει την επανένωση του με τη Ρωσία. Ο Γεωργιανός πρόεδρος Σαακασβίλι, ωστόσο, αρνήθηκε την παραμικρή εμπλοκή της χώρας του σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς. Όσο κι αν στον κόσμο της διεθνούς πολιτικής όλα είναι πιθανά, όσες πιθανότητες υπάρχουν να αληθεύει η συγκεκριμένη πληροφορία, άλλες τόσες υπάρχουν να αποτελεί και κατασκευασμένη διαρροή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.