ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σύλληψη δυο Τούρκων αξιωματικών για διαρροή εγγράφων

Σύλληψη δυο Τούρκων αξιωματικών για διαρροή εγγράφων

Δύο Τούρκοι αξιωματικοί, ένας υπολοχαγός και ένας λοχαγός, συνελήφθησαν για τη διαρροή απορρήτων επιχειρησιακών εγγράφων στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, ενώ ένας άλλος αξιωματικός Δύο Τούρκοι αξιωματικοί, ένας υπολοχαγός και ένας λοχαγός, συνελλήφθησαν για τη διαρροή απορρήτων επιχειρησιακών εγγράφων στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, ενώ ένας άλλος αξιωματικός καταζητείται, όπως αναφέρεται στο ιστολόγιο του Ινφογνώμωνα, που επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ.

Με εντόλη του στρατιωτικού εισαγγελέα, συνελλήφθησαν δυο αξιωματικοί, ένας υπολοχαγός και ένας ανθυπολοχαγός, που υπηρετούσαν στο επιτελείο της 2ης Στρατιάς, στο Ερζιγκιάν, ενώ ένας άλλος αξιωμαιτκός καταζητείται. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέρρευσαν στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ απόρρητα επιχειρησιακά έγγραφα που αφορούν την καταπολέμηση του ΡΚΚ.

Ο ίδιος στρατιωτικός εισαγγελέας, που διεξάγει τις έρευνες για τη διαρροή του σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν, που έγινε πρόσφατα στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, είναι αυτός που υπέγραψε το ένταλμα σύλληψης των αξιωματικών της 2ης Στρατιάς.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο στρατιωτικός εισαγγελέας είχε αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων της διαρροής πολύ σημαντικών εγγράφων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ που αφορούν την καταπολέμηση του ΡΚΚ. Οι έρευνες, με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ο εισαγγελέας, επικεντρώθηκαν στη 2η Στρατιά, όπου εντοπίστηκαν στοιχεία της διαρροής. Μετά από την επέκταση των ερευνών, εντοπίστηκαν οι αξιωματικοί που ευθύνονται για τη διαρορή, καθώς και τα άτομα με τα οποία ήλθαν σε επαφή, για να καταλήξουν τα έγγραφα στην εφημερίδα.

Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ο στρατιωτικός εισαγγελέας έδωσε εντολή στην ασφάλεια Ερζιγκιάν για την έρευνα στο σπίτι των υπόπτων και για τη σύλληψή τους. Κατά την έρευνα βρέθηκαν αντίγραφα των εγγράφων που διέρρευσαν στον τύπο.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι δυο αξιωματικοί αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ο τρίτος ένοικος του σπιτιού, αξιωματικός εν ενεργεία, βρισκόταν εν αδεία και δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του. Από τον κύκλο του στρατιωτικού εισαγγελέα έγινε γνωστό ότι οι έρευνες συνεχίζονται και δεν αποκλείονται και άλλες συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τα επίπεδα ασφαλείας στο εσωτερικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για το επίπεδο πειθαρχίας και πίστης των ίδιων των Τούρκων αξιωματικών στην υπηρεσία και την πατρίδα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.