ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Επιδρομή-αστραπή ισραηλινών βατραχανθρώπων σε πλοίο με όπλα

Επιδρομή-αστραπή ισραηλινών βατραχανθρώπων σε πλοίο με όπλα

Ισραηλινοί βατραχάνθρωποι της μονάδας Sayeret-13 κατέλαβαν ιρανικό φορτηγό πλοίο, ανοικτά της Κύπρου, το οποίο μετέφερε όπλα στην οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο αναχώρησε από λιμάνι του Ιράν, κατέπλευσε σε λιμάνια του Σουδάν και της Υεμένης, πέρασε το κανάλι του Σουέζ και κατόπιν αγκυροβόλησε στη Λάρνακα. Αναχωρώντας από το κυπριακό λιμάνι με προορισμό πιθανά την Τύρο.

Ισραηλινοί βατραχάνθρωποι της μονάδας Sayeret-13 κατέλαβαν ιρανικό φορτηγό πλοίο, ανοικτά της Κύπρου, το οποίο μετέφερε όπλα στην οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο αναχώρησε από λιμάνι του Ιράν, κατέπλευσε σε λιμάνια του Σουδάν και της Υεμένης, πέρασε το κανάλι του Σουέζ και κατόπιν αγκυροβόλησε στη Λάρνακα. Κατόπιν αναχώρησε από το κυπριακό λιμάνι με προορισμό πιθανά την Τύρο.

Το φορτηγό οδηγήθηκε με τη συνοδεία ισραηλινού πολεμικού πλοίου σε λιμάνι του Ισραήλ όπου γίνεται λεπτομερής έλεγχος του φορτίου του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η επιχείρηση έγινε εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στα διεθνή ύδατα.

Το ιρανικό πλοίο με σημαία Αντίγκουα, είχε δηλώσει στα επίσημα έγγραφά του πως μεταφέρει εμπορικά προϊόντα. Πηγές του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, δήλωσαν προς τον τύπο της χώρας, πως το πλοίο παρακολουθούσαν από τη στιγμή που αναχώρησε οι υπηρεσίες πληροφοριών του εβραϊκού κράτους, περιμένοντας την «κατάλληλη ευκαιρία».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του για αυτή την «εξαιρετικά λεπτή επιχείρηση» όπως την χαρακτήρισε.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχουντ Μπαράκ, μιλώντας για την επιχείρηση είπε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να εξουδετερώσουν “έναν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των πόλεων του Ισραήλ” υπονοώντας πως το φορτίο ανακαλύφθηκαν πύραυλοι εδάφους-εδάφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.