ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αραβικής καταγωγής ο αξιωματικός δράστης του μακελειού στο Φορτ Χουντ

Αραβικής καταγωγής ο αξιωματικός δράστης του μακελειού στο Φορτ Χουντ

Ενας αραβικής – παλαιστινιακής καταγωγής αμερικανός αξιωματικός, είναι ο δράστης του μακελειού στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, στο Φορτ Χουντ στο Τέξας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 αμερικανών στρατιωτικών και τον τραυματισμό άλλων 30.  Ο αμερικανός αξιωματικός, παλαιστινιακής καταγωγής, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ενας αραβικής καταγωγής αμερικανός αξιωματικός, είναι ο δράστης του μακελειού στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, στο Φορτ Χουντ στο Τέξας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 αμερικανών στρατιωτικών.  Ο αμερικανός αξιωματικός νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το όνομά του είναι Χασάν Μαλίκ, φέρει το βαθμό του ταγματάρχη και σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εντός του στρατοπέδου όταν του γνωστοποιήθηκε πως μετατίθεται σε μονάδα εκστρατείας στο Ιράκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η αντίδρασή του οφειλόταν στο γεγονός πως δεν ήθελε να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον ομόθρησκων Αράβων ή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως συγγενείς του δράστη επεσήμαναν πως δεχόταν συνεχώς παρενοχλήσεις από συναδέλφους του λόγω της παλαιστινιακής καταγωγής του και για το λόγο αυτό είχε προσλάβει δικηγόρο για να καταφέρει να παραιτηθεί από το στράτευμα χωρίς κυρώσεις.

Ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Φορτ Χουντ» και διαβίβασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τόνισε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου  Τζεφ Μορέλ, τόνισε πως, «ο υπουργός παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Φορτ Χουντ και σε τακτικά διαστήματα ενημερώνεται για τις εξελίξεις μεταφέροντάς τις τηλεφωνικώς για το θέμα με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα».

Οι σκέψεις και προσευχές του βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών και εννοεί να βεβαιωθεί ότι όσοι ζουν και εργάζονται σε εκείνη τη βάση έχουν ό,τι τους είναι αναγκαίο για να αντιμετωπίσουν αυτήν την τραγωδία», τόνισε ο ίδιος, χωρίς να θελήσει να αναφερθεί σε κάποιο πιθανό κίνητρο.

Το Φορτ Χουντ είναι η μεγαλύτερη βάση του αμερικανικού στρατού, καταλαμβάνοντας 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδόν όσο και η πόλη της Νέας Υόρκης. Στεγάζει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.