ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ΙΑΕΑ ανησυχεί για μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν και τη Συρία

Η ΙΑΕΑ ανησυχεί για μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν και τη Συρία

Ξαφνική επίσκεψη πραγματοποιεί στη Συρία σήμερα αποστολή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (IAEA), με σκοπό να ερευνήσει αν υπάρχει εμπλοκή της στον εμπλουτισμό ουρανίου του Ιράν, καθώς και αν κατασκευάζει εμπλουτισμένο ουράνιο για στρατιωτικούς σκοπούς, όπως αποκαλύπτει ο ισραηλινός Τύπος.

Ξαφνική επίσκεψη πραγματοποιεί στη Συρία σήμερα αποστολή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (IAEA), με σκοπό να ερευνήσει αν υπάρχει εμπλοκή της στον εμπλουτισμό ουρανίου του Ιράν, καθώς και αν κατασκευάζει εμπλουτισμένο ουράνιο για στρατιωτικού σκοπούς, όπως αποκαλύπτει ο ισραηλινός Τύπος.

Οι επιθεωρητές του της ΙΑΕΑ θα ζητήσουν από τη Συρία να τους επιτρέψει να επισκεφτούν τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τις οποίες η Δαμασκός έχει αρνηθεί να τις επιθεωρήσουν οι επιστήμονες του ΟΗΕ, και για τις οποίες οι επιθεωρητές της Διεθνούς επιτροπής έχουν υπόνοιες για «μυστική πυρηνική δραστηριότητα».

Στην πρόσφατη επτασέλιδη έκθεση της ΙΑΕΑ, μετά την επιθεώρηση-πριν από 3 εβομάδες-των εγκαταστάσεων έξω από την ιρανική πόλη της Κομ, αφήνονται υπόνοιες πως το Ιράν διαθέτει επιπλέον μυστικές εγκαταστάσεις που γίνεται εμπλουτισμός ουρανίου, ενώ υπάρχει και μια παράγραφος που αφορά τη Συρία στην οποία οι επιθεωρητές ζητούν άμεσα την  επιθεώρηση των εγκαταστάσεων που αναφέραμε παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια από τις τρεις «ύποπτες» στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αυτή του Dair Alzour, αποτέλεσε στόχο της ισραηλινής αεροπορίας το 2007, μια επιχείρηση που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, ούτε από το Ισραήλ ούτε από την Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.