Ο Ερντογάν τα βάζει και με το… σατανικό twitter!

Ο Ερντογάν τα βάζει και με το… σατανικό twitter!

Αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα, με στόχο τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, έχουν πάρει οι εκρηκτικές διαδηλώσεις σε 50 τουρκικές πόλεις. Το τραγούδι που, πλέον, βρίσκεται στα χείλη όλων των διαδηλωτών μιλά για την «αραβική άνοιξη» (που ανέτρεψε τον Καντάφι, τον Μουμπάκ και τον δικτάτορα της Τυνησίας) και κάνει λόγο για «τούρκικο καλοκαίρι».

Ο Ερντογάν δείχνει ξαφνιασμένος από την ένταση και των όγκο των συγκεντρώσεων και αντιλαμβάνεται ότι η αστυνομία μπέρδεψε την αποφασιστικότητα με τον ακραίο αυταρχισμό, στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών -γεγονός που φόρτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Έτσι, έδωσε εντολή να περιοριστεί η καταστολή και ο ίδιος πέρασε σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, κατηγορώντας ευθέως την Κεμαλική αντιπολίτευση ότι κρύβεται πίσω από την κοινωνική ένταση. Επιχείρησε δε να αποτινάξει τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» που του αποδίδουν. «Ένας υπηρέτης του λαού δεν μπορεί να είναι δικτάτορας», είπε, και κατηγόρησε τους χρήστες του “διαβολικού” twitter ότι μεταδίδουν συνεχή ψέματα ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Στην πραγματικότητα, πίσω από τις θυελλώδεις αντιδράσεις βρίσκεται ο φόβος εκατομμυρίων Τούρκων -πιστών στην Κεμαλική παράδοση, ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να μετατρέψει την Τουρκία σε ισλαμικό κράτος. Τα γεγονότα που ενίσχυσαν την επιχειρηματολογί αυτή είναι δυο: Πρώτον, το σχέδιό του να απαγορεύσει το αλκοόλ σε εστιατόρια και και κλαμπ (μετά τις 10 το βράδυ) και δεύτερον, η απόφαση να γκρεμίσει το συνεδριακό μέγαρο «Κεμάλ Ατατούρκ», στην πλατεία Ταξίμ, και στη θέση του να χτίσει τζαμί.

[Πηγή aixmi.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.