ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έντεκα αναπτυξιακά αεροδιαστημικά προγράμματα σε φάση υλοποίηση για την ΤΑΙ το 2012

Έντεκα αναπτυξιακά αεροδιαστημικά προγράμματα σε φάση υλοποίηση για την ΤΑΙ το 2012

Ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το έργο της τουρκικής εταιρείας ΤΑΙ το 2011 και εξίσου σημαντικό φαίνεται να είναι για το 2012, αποτέλεσμα της εμπλοκής της εταιρείας σειρά διαφορετικών προγραμμάτων από τα οποία πρόκειται να αποκομίσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία.

Πιο συγκεκριμένα  το 2011 η ΤΑΙ κατασκεύασε τα πρωτότυπα του ΑΝΚΑ και μέσα στους επόμενους μήνες η ΤΑΙ θα πρέπει να ολοκληρώσει τις δοκιμές του UAV MALE ANKA. Το 2011 η ΤΑΙ παρέδωσε το πρώτο F-16 Block50+ στην τουρκική Αεροπορία, με την παραγωγή των αεροσκαφών να συνεχίζεται και το 2012 ώστε το σύνολο των αεροσκαφών να έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2012. 

Επιπλέον έχει ξεκινήσει από το 2011 η παράδοση των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών F-16 του προγράμματος CCIP στην τουρκική Αεροπορία, όπως και η παράδοση του εκσυγχρονισμένου T38M και του C130 Erciyes, ενώ συνεχίζεται η παραγωγή του ΚΤ-1Τ του οποίου οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν το 2012. 

Την ίδια περίοδο η ΤΑΙ πραγματοποίησε την δοκιμή του πρώτου ελικοπτέρου VTOL και η παράδοση της πρώτης ατράκτου του νέου μαχητικού F-35.  Εντός του 2012 η ΤΑΙ σχεδιάζει να παραδώσει 5 UAV MALE ANKA  μέχρι τον Ιούνιο, ενώ νωρίτερα τον Μάρτιο του 2012 θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή των ελικοπτέρων του προγράμματος TUHP.

Την ίδια περίοδο η ΤΑΙ θα έχει σε συνεργασία με την ιταλική Agusta παραδώσει 9 επιθετικά ελικόπτερα T-129 ATAK EHD, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη πτήση του ελαφρού ελικοπτέρου  Arikopter τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής το οποίο αναπτύσσεται από την ΤΑΙ και το πανεπιστήμιο  ITU στα πλαίσια αναπτυξιακού εκπαιδευτικού προγράμματος εξοικείωσης των νέων μηχανικών και της βιομηχανίας με την τεχνολογία του ελικοπτέρου. 

Στα μέσα του 2012 θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του νέου τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hurkus το οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του το Δεκέμβριο του 2012. Αυτή την περίοδο στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ βρίσκονται στην φάση της κατασκευής 2 πρωτότυπα αεροσκάφη Hurkus, με το πρώτο αεροσκάφος να παραδίνεται στην τουρκική Αεροπορία το 2014 ενώ σύμφωνα με την εταιρεία το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει 1,5 τόνους οπλισμό.

Τέλος το 2012 η ΤΑΙ θα ξεκινήσει την σχεδίαση του νέου ελικοπτέρου UAV βάρους 300-1000 κιλών το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στον  τομέα του διαστήματος η ΤΑΙ θα πραγματοποιήσει την εκτόξευση του πρώτου τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής κατασκοπευτικού δορυφόρου Gokturk-II με κάμερα κορεατικής κατασκευής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.