Νεώτερες πληροφορίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα του τουρκικού Ναυτικού

Νεώτερες πληροφορίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα του τουρκικού Ναυτικού

Συνεχίζεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα του τουρκικού Ναυτικού με την εγχώρια υλοποίηση πληθώρας προγραμμάτων τα οποία και τεχνογνωσία αποδίδουν στην τουρκική βιομηχανία και ενισχύουν τις δυνατότητες των γειτόνων μας. 

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών κλάσης O.H. Perry προχωρά κανονικά με συνολικά 6 πλοία να έχουν παραδοθεί στο Ναυτικό (TCG Gemlik [F-492] παραδόθηκε το 2oo7, TCG Giresun [F-491] παραδόθηκε το 2oo8, TCG Gaziantep [F-490] παραδόθηκε το 2oo8, TCG Gelibolu [F-493] παραδόθηκε το 2oo9, TCG Gökçeada [F-494] παραδόθηκε το 2o1o, TCG Gediz [F-495] παραδόθηκε το 2o1o), ενώ σε δύο ακόμα τα TCG Gökova [F-496] και TCG Göksu [F-497] οι εργασίες πραγματοποιούνται.

Από τα 12 πλοία του προγράμματος ναυπήγησης των περιπολικών τύπου YTKB-400 έχουν παραδοθεί τρία σκάφη το 2011, τέσσερα θα παραδοθούν το 2012, τρία το 2013, τέσσερα το 2014 και ένα στις αρχές του 2015. Ένα νέο πρόγραμμα αφορά την ναυπήγηση 6 ναρκαλιευτικών από τα τουρκικά ναυπηγεία αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η πιο σημαντική όμως εξέλιξη αφορά την πορεία του προγράμματος ανάπτυξης του τουρκικού πυραύλου επιφανείας-επιφανείας Atmaca. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τουρκικές πηγές το σύστημα καθοδήγησης του βλήματος αναπτύσσεται αυτή την περίοδο από την εταιρεία Aselsan, το σύστημα ελέγχου πυρός από το ερευνητικό γραφείο του τουρκικού Ναυτικού ArMerKom, ενώ οι δοκιμές του πυραύλου θα πραγματοποιηθούν σε μία από τις φρεγάτες κλάσης O.H. Perry. Το σύστημα θα εγκατασταθεί και θα ολοκληρωθεί σε ένα από αυτά τα πλοία στα ναυπηγεία του Golcuk.

Τέλος στα σχέδια του τουρκικού Ναυτικού είναι και η ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφορών υλικών και υποστήριξης στα τουρκικά ναυπηγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.