Στα 414,8 εκατ. δολάρια έφτασαν οι εξαγωγές τουρκικού στρατιωτικού υλικού

Στα 414,8 εκατ. δολάρια έφτασαν οι εξαγωγές τουρκικού στρατιωτικού υλικού

Ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για την αξία των τουρκικών εξαγωγών στρατιωτικού υλικού σε τρίτες χώρες. Ο καλύτερος πελάτης της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν η Σαουδική Αραβία η οποία το 2011 αγόρασε στρατιωτικό υλικό τουρκικής παραγωγής ύψους 108,2 εκατ. δολαρίων, ενώ το 2010 είχε αγοράσει προϊόντα αξίας 41,2 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθούν τα ΗΑΕ με αγορές αξίας 55 ,3 εκατ. δολαρίων (35,4 εκατ. δολάρια το 2010), οι ΗΠΑ με 46,4 εκατ. δολάρια το 2011 (34,2 εκατ. δολάρια το 2010), το Μπαχρέιν με 38 εκατ. δολάρια το 2011 (2 εκατ. δολάρια το 2010 παρουσιάζοντας αύξηση 1739,4% μέσα σε ένα χρόνο). 

Στο τέλος της λίστας των 10 σημαντικότερων πελατών είναι το Αζερμπαϊτζάν με 24.7 εκατ. δολάρια, το Τουρκμενιστάν με 13.8 εκατ. δολάρια το Πακιστάν με 9 εκατ. δολάρια, ο Λίβανος με 8,8 εκατ. δολάρια και η Ιταλία με 8,4 εκατ. δολάρια. Οι συνολικές εξαγωγές της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας το 20112 έφτασαν τα 414,8 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.