ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Τ.Ερντογάν: Εξήγγειλε δόγμα «προωθημένης άμυνας» και… προληπτικής επίθεσης από τη Θράκη μέχρι την Κύπρο!

Ρ.Τ.Ερντογάν: Εξήγγειλε δόγμα «προωθημένης  άμυνας»  και… προληπτικής επίθεσης από τη Θράκη μέχρι την Κύπρο!

 Ξεπέρασε τον εαυτό του για ακόμη και φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε ένα νέο κρεσέντο δηλώσεων σύμφωνα με τις οποίες  λίγο έως πολύ προανήγγειλε δόγμα «προληπτικής επίθεσης» όπου «διαπιστωθεί» ότι η Τουρκία έχει προβλήματα ασφάλειας: Από τη Θράκη, στη Μαύρη Θάλασσα στην Ν.Α. Μεσόγειο, στην Κύπρο στην Συρία.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινά από τα σύνορά της αλλά από εκεί που «δημιουργούνται τα προβλήματα» λέγοντας πως αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε «εν τη γενέσει τους», όπως κάναμε και στη Συρία.

Με λίγα λόγια εάν η Τουρκία αντιληφθεί ότι στην Θράκη για παράδειγμα θα υπάρξουν προβλήματα με την μειονότητα, ή μάλλον καταστάσεις που η Άγκυρα ερμηνεύσει ως «προβλήματα» τότε το δόγμα της χώρας είναι η αντιμετώπισή τους εν τη γενέσει τους δηλαδή με στρατιωτική επέμβαση.

Το ίδιο επανέλαβε και για την Κύπρο, ενώ φυσικά (αν και δεν το ανέφερε) το ίδιο θα υπονοεί και για το Αιγαίο.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την πεποίθησή του  ότι εμπλέκεται ξένος δάκτυλος στις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, σε ομιλία του πριν τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

 Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην ασφάλεια της Τουρκίας, βάζοντας στο… κάδρο τόσο την Κύπρο, όσο και τα Βαλκάνια, ενώ έκανε και αναφορά στα σύνορα με την Ελλάδα, στη Θράκη.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στα εγκαίνια της νέας γραμμής του μετρό της Αγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε τη στρατιωτική επέμβαση της χώρας του κατά της ISIS και των κουρδικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινάει όχι από τα σύνορά της, αλλά πολύ πιο πέρα όπως τη Συρία, το Ιράκ, τον Καύκασο, αλλά και τα Βαλκάνια με την Κύπρο.

«Όσοι μας κατηγορούσαν στο παρελθόν ότι δεν αντιμετωπίζουμε την ISIS τώρα μας λένε να μην προχωρήσουμε, να μην περάσουμε τα 20 χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει τους τiς απειλές κατά της χώρας μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή το εξής: Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινάει από τη Γκαζιάντεπ αλλά από το Χαλέπι, δεν ξεκινάει από την Αλεξανδρέττα αλλά από το Ιντλίμπ, δεν ξεκινάει από τη Μερσίνα αλλά από την Κύπρο, δεν ξεκινάει από το Αρτβιν αλλά από το Βατούμι, δεν ξεκινάει από τη Θράκη αλλά από τα Βαλκάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πόσο πιο σαφής θα μπορούσε να γίνει άραγε ο Ρ.Τ.Ερντογάν;

Είναι σε θέση η πολιτική ηγεσία της χώρας να καταλάβει και να αντιληφθεί τις συνεχείς νύξεις του Τούρκου προέδρου για συνθήκες Λωζάννης, τα σύνορα της «καρδιάς» του και τώρα το δόγμα της προληπτικής επέμβασης ότι θα έχει σύντομα αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια της χώρας μας; Και αν ναι τι κάνει για αυτό;

Πειραγμένη φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα έτσι ώστε να μοιάζει στον μακελάρη της Κωνσταντινούπολης κατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση. Η φωτογραφία κυκλοφορεί από τουρκικά έντυπα που πρόσκεινται στον Ρ.Τ. ερντογάν

Μεγάλο κομβόι στρατιωτικών οχημάτων εντοπίστηκε στην επαρχία Χακάρι να κινείται προς την κατεύθυνση των ιρακινών συνόρων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.