H Τουρκία απορροφά τις τηλεπικοινωνίες του Κιργιστάν…

H Τουρκία απορροφά τις τηλεπικοινωνίες του Κιργιστάν…

Η τουρκική ιδιωτική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Turk Telekom ανακοίνωσε ότι υπέβαλε προσφορά στον διαγωνισμό…

Η τουρκική εταιρεία σταθερής Turk Telekom ανακοίνωσε ότι υπέβαλε προσφορά στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της μονοπωλιακής εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας του Κυργιστάν, της Kyrgyztelecom.

Η Kyrgyztelecom κατέχει προφανώς την ηγετική θέση στην τοπική αγορά σταθερής τηλεφωνίας, ενώ επιπλέον έχει και την μοναδική άδεια κινητής τηλεφωνίας μέσω της θυγατρικής της KT Mobile LLC.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Κιργιστάν σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση περίπου το 78% της κρατικής Kyrgyztelecom. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η πώληση της Kyrgyztelecom θα πρέπει να αποφέρει τουλάχιστον 45 εκατομμύρια δολάρια.

Πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι η γερμανική Detecon είχε κερδίσει έναν προηγούμενο διαγωνισμό το 2004 προσφέροντας μόλις 16,2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε τότε από την κυβέρνηση ως άγονος.

Η Turk Telekom, ελέγχει και την Oger Telecom, με έδρα το Ντουμπάι, ενώ μέχρι πρότινος ελέγχονταν από την τουρκική κυβέρνηση που όμως τώρα διατηρεί μόνο το 15% της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.