ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σύσφιξη στρατιωτικών δεσμών Τουρκίας-Ουκρανίας

Σύσφιξη στρατιωτικών δεσμών Τουρκίας-Ουκρανίας

Την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Βεκντί Γκιονούλ είχε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Γιούρι …

Την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Βεκντί Γκιονούλ είχε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Γιούρι Γιεκανούροφ. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την φιλοξενία της ουκρανικής συμμετοχής στην άσκηση BLACKSEAFOR. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση Ουκρανών αξιωματικών σε τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες και αντίστροφα. Θα θέλαμε δε να ζητήσουμε από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να μοιραστούν με την Ουκρανία την εμπειρία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που αποσκοπούν στο να επιτύχουν τις προδιαγραφές της συμμαχίας.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γκιονούλ δήλωσε ότι «μέχρι σήμερα περί τους 600 Ουκρανούς οπλίτες έχουν εκπαιδευθεί στο Κέντρο της πρωτοβουλίας Συνεργασία για την Ειρήνη στην Τουρκία. Επιπλέον, συνολικά 63 Ουκρανοί αξιωματικοί έχουν αποφοιτήσει από τουρκικές στρατιωτικές σχολές.»

Μάλιστα πριν την συνάντηση ο Γκιονούλ είχε πει ότι η Μαύρη Θάλασσα ενώνει τις δυο χώρες και ότι οι λαοί και οι κυβερνητικές πολιτικές των δυο χωρών είναι πανομοιότυποι.

Σχετικά με την επίσκεψη Γιεκανούροφ, τόνισε ότι θα προωθούσε περαιτέρω τις υφιστάμενες έξοχες διμερείς σχέσεις. Ήδη η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών έχει φτάσει τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, πάνω από μισό εκατομμύριο Ουκρανοί τουρίστες επισκέπτονται ετησίως την Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις Γκιονούλ.

O Γκιονούλ υπογράμμισε δε πως «η Τουρκία έδρασε από κοινού με την Ουκρανία σε πολλά θέματα εξωτερικής πολιτικής μέχρι σήμερα. Οι δυο χώρες συνεργάζονται στο πλαίσιο της πολυεθνικής ναυτικής δύναμης BLACKSEAFOR και της πολυεθνικής ναυτικής άσκησης Black Sea Harmony. Η Ουκρανία είναι μια χώρα με προηγμένη βιομηχανία και στον αμυντικό τομέα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης Γιεκανούροφ στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε τρόπους προώθησης των σχέσεών μας στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα.»

Από την πλευρά του δε, ο Γιεκανούροφ τόνισε πως ένιωθε ευχαριστημένος για την θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε και πως αισθάνεται πως βρίσκεται σε μια φιλική χώρα όταν βρίσκεται στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.