ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Σημαντικές απώλειες «μετράει» η Άγκυρα από τους αντιστεκόμενους Κούρδους του PKK

Τουρκία: Σημαντικές απώλειες «μετράει» η Άγκυρα από τους αντιστεκόμενους Κούρδους του PKK

Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) εξαπέλυσαν την Τρίτη πολύνεκρη επίθεση με θύματα Τούρκους στρατιώτες στην κυρίως κουρδική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι αντάρτες του PKK έστησαν ενέδρα σε φάλαγγα με τουρκικά στρατιωτικά οχήματα, με εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους στις άκρες του δρόμου και με βολές όλμων, σκοτώνοντας 15 Τούρκους στρατιώτες.

Στην ίδια επίθεση καταστράφηκαν και επτά οχήματα του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του PKK.

Ο ίδιος Κούρδος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα οχήματα που καταστράφηκαν ήταν φορτωμένα με βαριά όπλα και πυρομαχικά «που θα χρησιμοποιούνταν ενάντια στον κουρδικό λαό».

«Η επιχείρηση ενάντια στον τουρκικό στρατό την Τρίτη απέτρεψε δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες, απώλειες μεταξύ του κουρδικού λαού», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα οι αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε ένα τμήμα ασφαλείας στην επαρχία Μπινγόλ, σκοτώνοντας πολλά μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου και ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του PKK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tribune.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.