CM-302: Στον τρομερό κινεζικό πύραυλο θα στηριχθεί το τουρκικό υπερηχητικό αντιπλοϊκό βλήμα της Roketsan

CM-302: Στον τρομερό κινεζικό πύραυλο θα στηριχθεί το τουρκικό υπερηχητικό  αντιπλοϊκό βλήμα της Roketsan

Η είδηση ότι η τουρκική εταιρεία Roketsan εργάζεται για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού αντιπλοϊκού βλήματος προκάλεσε αίσθηση. Ένα τέτοιο βλήμα στις διάθεση του τουρκικού Ναυτικού ή της Αεροπορίας θα ήταν απλά καταστροφικό για το ΠΝ.

Από πού όμως η Rocketsan θα αντλήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του βλήματος; Η απάντηση είναι μια: Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική εταιρεία έχει έρθει ήδη σε επαφή με την κινεζική CASIC για την ανάπτυξη του τουρκικού βλήματος ο οποίο θα βασίζεται στην εξαγωγική έκδοση CM-302 του αντίστοιχου κινεζικού βλήματος YJ-12 το οποίο είναι ένα όπλο φόβητρο για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και άλλα σκάφη επιφανείας.

Το βλήμα επιδείχθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην έκθεση Airshow China 2016 και μπορεί να βληθεί είτε τόσο από τον αέρα, όσο και από τη θάλασσα και την ξηρά.

Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 280 χλμ. και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 250 χλγρ. Το τρομερό αυτό όπλο και μη αναχαιτίσιμο μπορεί να πετά στο ύψος των κυμάτων με υπερηχητική ταχύτητα και ικανότητα να εκτελεί ελιγμούς κατά την τελική φάση προσβολής του επίσης με υπερηχητική ταχύτητα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.