ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πάλι «πόρτα» από την Αγκυρα στο Βερολίνο: Νέα απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη Τουρκία!

Πάλι «πόρτα» από την Αγκυρα στο Βερολίνο: Νέα απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη Τουρκία!

Η Τουρκία αρνήθηκε σε επτά Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην αεροπορική βάση του Ικονίου ως αντίποινα στην μη έκδοση των χαρακτηρισμένων από την Αγκυρα ως “πραξικοπηματιών” Τούρκων πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αξιωματικών και υπαξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν βρει πολιτικό άσυλο στην Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η άρνηση της Αγκυρας πυροδοτεί νέα κρίση στις τουρκογερμανικές σχέσεις ή για την ακρίβεια βαθαίνει ακόμα περισσότερο την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία των τουρκογερμανικών σχέσεων, αναδεικνύοντας την σύγκρουση δύο δυνάμεων οι οποίες τα επόμενα 35 χρόνια βάσει της μελέτης της Pricewaterhouse Coopers (PwC) θα συναγωνίζονται επί ίσοις όροις στην παγκόσμια οικονομία.

Σε ότι αφορά την νυν κρίση η Γερμανία είχε σπεύσει να απαντήσει στην αρχική απαγόρευση της επίσκεψης των βουλευτών της στο Ιντσιρλικ με την απομάκρυνση του προσωπικού και των αναγνωριστικών-μαχητικών αεροσκαφών της, Tornado ECR, κάτι που δεν φαίνεται να πτόησε την Αγκυρα.

Σε αντίποινα το Βερολίνο είχε πρωταγωνιστήσει στην μεταφορά της συνόδου του ΝΑΤΟ του 2018 από την Κωνσταντινούπολη στις Βρυξέλλεςερμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη βάση του Ικονίου εδρεύουν περί τους 30 Γερμανοί επιτελικοί αξιωματικοί. Αναμένεται η γερμανική απάντηση στον τουρκικό “τσαμπουκά”…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.