ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Υπογράψαμε με την Ρωσία για την προμήθεια των S-400»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Υπογράψαμε με την Ρωσία για την προμήθεια των S-400»

Την υπογραφή συμφωνίας με την Ρωσία για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν λίγες μετά από δηλώσεις του με τις οποίες απέρριπτε τις αμερικανικές ανησυχίες από την αγορά των συγκεκριμένων όπλων.

«Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν την σχετική συμφωνία για την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400» , δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber 7.

«Έγιναν βήματα με την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στην χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού» , δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο σώμα της τουρκικής βουλής για να συμπληρώσει σχετικά και με την Ελλάδα:

«Επί χρόνια η Τουρκία δεν μπορούσε να πάρει από τις ΗΠΑ αυτό που ήθελε και αναγκάστηκε να το αναζητήσει αλλού. Και αυτές οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα αυτών των αναζητήσεων. Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, επί χρόνια χρησιμοποιεί τους S-300. Για ποιό λόγο λοιπόν οι ΗΠΑ ανησυχούν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος πάντως του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις περί υπογραφής συμφωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Δεν σχολιάζουμε ” ήταν η απάντηση του σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.

Πρόκειται άραγε για ένα ακόμη “κόλπο” της Τουρκίας προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα οφέλη από τις ΗΠΑ και να εκβιάσει, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει. την Ουάσιγκτον ή πρόκειται για μια υπόθεση που έχει κλείσει;Ο χρόνος θα δειξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.