ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ο Ρ.Τ Ερντογάν δεν σταματά- 70 νέες συλλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο Ρ.Τ Ερντογάν δεν σταματά- 70 νέες συλλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα οι Τούρκικες αρχές 70 πρώην υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου χρόνου. Στο μεταξύ, έκλεισαν στη φυλακή 9 ανθρώπους στο πλαίσιο έρευνας για τις σχέσεις ανάμεσα στα ΜΜΕ και τα δίκτυα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν,

Το Ανατολή μετέδωσε πως εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στις 10 Αυγούστου σε βάρος 35 νυν ή πρώην συνεργατών μέσων ενημέρωσης και ένδεκα εξ αυτών συνελήφθησαν.

Δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και εννέα προφυλακίσθηκαν χθες για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», όπως μετέδωσε χθες το βράδυ το Ανατολή.

Μεταξύ των φυλακισθέντων περιλαμβάνονται ο Μπουράκ Εκιτζί, υπεύθυνος του ιστότοπου της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας BirGun, αλλά επίσης ο Γιασίρ Καγιά, πρώην διευθυντής ενημέρωσης του τηλεοπτικού δικτύου της ποδοσφαιρικής ομάδας Φενερμπαχτσέ, διευκρινίζει η εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι αρχές υποψιάζονται πως οι 35 ύποπτοι είχαν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ByLock, την οποία η Άγκυρα θεωρεί πως είναι το εργαλείο επικοινωνίας των υπόπτων για το πραξικόπημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας καταγγέλλουν τις τακτικές προσβολές αυτής της ελευθερίας εκ μέρους των τουρκικών αρχών, ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.