Το πραξικόπημα «καίει» ακόμη τον Ερντογάν και συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία

Το πραξικόπημα «καίει» ακόμη τον Ερντογάν και συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία

Eντάλματα σύλληψης σε βάρος 25 στρατιωτικών σ’ όλη την Τουρκία καθώς και στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο,έχουν εκδώσει οι τούρκικες αρχές και όπως φαίνεται ο πρόεδρος της χώρας δε μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός του πραξικοπήματος.

Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και διαφόρων βαθμών, αναζητούνται σε 13 επαρχίες και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, δήλωσαν οι πηγές.

Εισαγγελείς στη νοτιοανατολική επαρχία Μάρντιν διέταξαν τη σύλληψη των στρατιωτών βάσει κατηγοριών που σχετίζονται με τη «μυστική στρατιωτική δομή» του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, δήλωσαν οι πηγές.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία εν αναμονή της δίκης τους για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Εκατόν πενήντα χιλιάδες έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις ένοπλες δυνάμεις, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα και μερικοί δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει ανησυχία για την καταστολή, φοβούμενοι ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πραξικόπημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως μόνο ένας τέτοιος διωγμός μπορεί να εξουδετερώσει την απειλή που αντιπροσωπεύει το δίκτυο του Γκιουλέν, για το οποίο υποστηρίζει πως έχει διεισδύσει βαθιά σε θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις, τα σχολεία και τα δικαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.