Οργή B.Πούτιν για τις δηλώσεις Ρ.T.Ερντογάν για την Κριμαία: Σε κίνδυνο η συμφωνία για τους S-400

Οργή B.Πούτιν για τις δηλώσεις Ρ.T.Ερντογάν για την Κριμαία: Σε κίνδυνο  η συμφωνία για τους S-400

Μια υπόθεση με πολύ παρασκήνιο, αναφορικά με τους S-400 και την αγορά τους από την Τουρκία φέρνει στη δημοσιότητα τουρκική εφημερίδα.

Εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες τότε οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση των αντιαεροπορικών συστημάτων πρόκειται να είναι ανατρεπτικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Korkusuz και του αρθρογράφου της Τζαν Ατακλί ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να είναι σφόδρα ενοχλημένος από τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ναφορικά με την Κριμαία και την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ουκρανία μαζί τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Περοσένκο.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Τούρκoς δημοσιογράφος ο Πούτιν φέρεται να παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση(!) τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου στην Ουκρανία και σάστισε όταν άκουσε τον Ερντογάν να δηλώνει ότι η Τουρκία τάσσεται κατά της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας απο την Ρωσια!

Είχε πει ο Ερντογάν:

«Στο πλαίσιο των συζητήσεων μας με τον κ. Ποροσένκο επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά τη συνέχεια της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της πολιτικής συνεργασίας συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας.

Η Τουρκία δεν αναγνώρισε και ούτε θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας.

Χαιρετίζουμε την υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνησης της Ουκρανίας στους Τατάρους της Κριμαίας, οι οποίοι έχουν αποδείξει την πίστη τους στο κράτος τους. θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα των Τατάρων και να το κρατάμε πάντοτε στην επικαιρότητα της παγκόσμιας κοινότητας.»

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν τα tourkikanea ο Τζαν Ατακλί- αρθρογράφος της Korkusuz, σε σημερινό του άρθρο αναφέρει πως σύμβουλος του Κρεμλίνου, του παρείχε «περίεργες» πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο “η επίσκεψη Ερντογάν στην Ουκρανία όπου εξακολουθούν να συμβαίνουν συγκρούσεις, προβλημάτισε την Μόσχα.

Αναφέρεται πως ο Ερντογάν με την συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον Ποροσένκο, ενόχλησε ιδιαίτερα τον Πούτιν.

Ο Τζαν Ατακλί έγραψε τα εξής: ¨

“Οι επισκέψεις του Ερντογάν σε Ουκρανία και Σερβία παρακολουθήθηκαν στενά στο Κρεμλίνο.

Λέγεται πως την κοινή συνέντευξη τύπου Ερντογάν και Ποροσένκο την παρακολούθησαν ζωντανά ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μαζί με τον ΥΠΕΞ Λαβρόφ.

Όταν άκουσε την δήλωση Ερντογάν πως ¨Δεν βλέπουμε θερμά την ενσωμάτωση της Κριμαίας, το πρόσωπο του ¨κρέμασε!”

Μετά από αυτή την ομιλία του Ερντογάν ο Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον οποίο και μετέφερε δύο μηνύματα.

1- Ο πρόεδρος μας επιθυμεί να μάθει ποια είναι η ξεκάθαρη θέση του Τούρκου Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την Κριμαία.

2- Μέχρι να ληφθεί μια λογική και πειστική πληροφορία για το ποια είναι η θέση του Ερντογάν, αναστέλλουμε την συμφωνία για τους πυραύλους S-400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.